33 Nederlandse bedrijven op industriebeurs Hannover Messe

33 Nederlandse bedrijven op industriebeurs Hannover Messe
De Holland High Tech stand op de Hannover Messe. Foto: Deutsche Messe.

Van 23 tot en met 27 april 2018 vindt in de Noord-Duitse stad Hannover ’s werelds grootste industriebeurs plaats, de Hannover Messe. Gelijktijdig vindt in het beursgebouw van de Deutsche Messe de logistiekbeurs CeMAT plaats. De verwachting is dat er ruim 6.000 exposanten naar Hannover zullen komen: ruim 5.000 op de Hannover Messe en ongeveer 1.000 exposanten op de CeMAT.

Mexico is dit jaar het partnerland van de Hannover Messe en de beurs zal traditiegetrouw worden geopend door de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Zeer waarschijnlijk zal de Mexicaanse president Enrique Peña Nieto tijdens de opening ook acte de présence geven.

Nederland is op de Hannover Messe vertegenwoordigd met 33 bedrijven en 2 collectieve stands (Smart Industry en Holland High Tech). Dave Blank, lid van het Topteam en wetenschapper van de Topsector HTSM, weet te melden dat er dit jaar 16 bussen met ongeveer 750 studenten van de Nederlandse universiteiten naar Hannover gaan. De studenten krijgen daar een volledig dagprogramma aangeboden en bezoeken de beurs met een speciale opdracht.

Smart Industry

De Hannover Messe is onderverdeeld in vijf deelbeurzen: Integrated Automation, Motion & Drives (IAMD), Digital Factory, Energy, Industrial Supply en Research & Technology. De beurzen geven in 19 hallen een omvattend beeld van de digitalisering van productie- en energiesystemen. Het hoofdthema ‘Integrated Industry – Connect & Collaborate‘ is voor alle industriële branches van groot belang. Het samenspel van automatisering, intralogistiek, ict-platformen en kunstmatige intelligentie leidt tot een razendsnelle digitale transformatie van de industrie. Tegenwoordig kan bijvoorbeeld de samenwerking tussen mens en robot in ondernemingen van vrijwel elke grootte vrij eenvoudig worden benut.

CeMAT

Gelijktijdig met de Hannover Messe vindt de CeMAT plaats in het gebouw van de Deutsche Messe in Hannover. Dit is ’s werelds belangrijkste beurs voor intralogistiek en supply chain management. De exposanten staan verdeeld over de hallen 19, 20, 21, 24 en 26.

Congres voor de maakindustrie

De Hannover Messe biedt meer dan 1.000 conferenties en forums over thema’s als smart industry, cyber security, intelligente netwerken en decentrale energievoorziening. Programma’s als Job & Career, WoMenPower en Young Engineers Day motiveren studenten om te beginnen aan een technische studie en bieden professionals de gelegenheid zich te oriënteren voor hun verdere carrièreplanning. Young Tech Enterprises in hal 3 is het ontmoetingspunt voor industriële startups.

Lees meer bij Vraag en Aanbod

X