Actiegroep Duits ontvangt Innovatieprijs Nederland Duitsland 2023

Actiegroep Duits ontvangt Innovatieprijs Nederland Duitsland 2023

De Actiegroep Duits, een initiatief van de Duitse Ambassade in Den Haag, het Duitsland Instituut Amsterdam, de Duits-Nederlandse Handelskamer, het Goethe-Institut Niederlande en de Zentralstelle für das Auslandsschulwesen, heeft op 16 november de Innovatieprijs Nederland Duitsland 2023 in ontvangst mogen nemen. Zij werd hiermee beloond voor haar inzet om de Duitse taal op verschillende manieren onder de aandacht te brengen.

De Actiegroep Duits doet dit inmiddels al tien jaar, bijvoorbeeld met het project ‘Mach Mit!’ en de Dag van de Duitse Taal. Hiermee proberen ze scholieren te enthousiasmeren voor het schoolvak Duits, de Duitse taal en een studie Duits. “Met Duitsland als onze grootste handelspartner en het favoriete vakantieland, is het echt nodig om zowel onder scholieren en studenten als voor het bedrijfsleven het belang en de kennis van de Duitse taal te blijven stimuleren”, legt Synke Hotje, medewerker van de Actiegroep Duits, uit. De Actiegroep Duits koppelt daarom in het kader van ‘Duits werkt!’ gastsprekers uit het bedrijfsleven aan middelbare scholen, zodat zij vanuit de dagelijkse praktijk over het belang van Duits kunnen vertellen. De prijs ter waarde van 4.000 euro zal worden besteed aan deze en andere projecten die bijdragen aan meer bewustzijn over het belang van Duits.

Genootschap Nederland Duitsland

Het Genootschap Nederland Duitsland, dat de Innovatieprijs uitreikte, bestaat sinds 1953 en werd opgericht om de culturele betrekkingen tussen Nederland en Duitsland te bevorderen. Hiertoe organiseert het genootschap jaarlijks diverse bijeenkomsten. Naast de innovatieprijs werd ook de cultuurprijs uitgereikt aan Friso Wielenga, voor zijn inzet voor de Nederlands-Duitse samenwerking op politiek en maatschappelijk vlak.

 

X