Brouwerijen uit Enschede en Münster slaan handen ineen

Brouwerijen uit Enschede en Münster slaan handen ineen

De brouwerijen Stanislaus Brewskovitch uit Enschede en Finne uit Münster organiseren dit weekend het tweede deel van het Cross Border Craft Fest. Na een succesvol eerste deel, dat op 8 september in Münster plaatsvond, vieren de brouwerijen op zaterdag 6 oktober de Duits-Nederlandse vriendschap in Enschede. Vanaf 13.00 uur is iedereen van harte welkom op de Oude Markt, om te genieten van de lekkerste bieren en goede muziek.

Programma

Van 13:00 tot 15:00 uur speelt de band ‘The Charles Darwin Selection’, waarna DJ Eslaub van Broodje Aap het overneemt. “De rest van het programma is net zo divers als het muzikale aandeel”, vertelt Marck Harmes van Stanislaus. “Duitse en Nederlandse brouwerijen uit het Euregiogebied brengen hun speciaalbieren mee en Craft Food uit Duitsland en Nederland ronden het feest af.” De entree van het evenement bedraagt €5,00. Bij deze prijs is een consumptie en een hoogwaardig glas, dat achteraf mee naar huis genomen mag worden, inbegrepen.

Smugglers Gold

Ter ere van het 60-jarige bestaan van de Euregio brouwden de bevriende brouwerijen een speciaal Cross Border Ale, genaamd Smugglers Gold. Om 15.00 uur nemen wethouder Arjan Kampman van Enschede en directeur van de Euregio, Christoph Almering, het nieuwe biertje in ontvangst.

Die Tolle Woche

De gemeente Enschede organiseert als meest Duitse stad van Nederland voor de derde keer Die Tolle Woche, hét evenement over en voor grensoverschrijdende samenwerking. Vele partners, organisaties, instellingen en ondernemingen uit Duitsland en Nederland, werken samen aan de tollste week van het jaar.

X