Derde editie speeddatesessie van Nederlands-Duitse Businessclubs

Derde editie speeddatesessie van Nederlands-Duitse Businessclubs

De tweede virtuele netwerkbijeenkomst van Duits-Nederlandse Businessclubs uit de grensregio op 14 januari jl. was evenals de eerste sessie in oktober 2020 een doorslaand succes. 24 personen maakten gebruik van deze innovatieve manier van netwerken en konden na afloop terugkijken op een zeer geslaagde bijeenkomst. Voor de initiatiefnemers van deze online speeddatesessie – Anouk Ellen Susan, voorzitster van de Deutsch-Niederländische Gesellschaft Köln e.V.,  en Wouter Timmermans, voorzitter van de Duits-Nederlandse Businessclub Gelderland – was de positieve feedback een aanmoediging. “Juist omdat persoonlijke contacten momenteel bijna niet mogelijk zijn, biedt deze wijze van netwerken uitkomst”, aldus Anouk Ellen Susan.

Op donderdag 25 februari 2021 is het weer zover: inmiddels zeven deelnemende organisaties steken op die dag tijdens een speeddatesessie tussen 12.00 en13.00 uur virtueel de koppen bij elkaar. En op 18 maart 2021, eveneens tussen 12.00 en 13.00 uur, brengen verschillende ondernemers verslag uit van hun bevindingen ten tijde van de lockdown. Zij vertellen hoe zij in hun bedrijf met de plotselinge uitdagingen zijn omgegaan en welke consequenties deze hebben gehad voor de samenwerking met zakenpartners van over de grens. Het doel hiervan is om collega-ondernemers tijdens deze bijeenkomst te laten delen in hun ervaringen.

Ontstaan is het idee tijdens de regelmatige gesprekken met de voorzitters van de Businessclubs aan beide zijden van de grens: met de Duits-Nederlandse Businessclub Kleve, de Duits-Nederlandse Businessclub Gelderland, de Business Club Maas Rhein en Grenzhoppers. Omdat in nare tijden als deze netwerkbijeenkomsten niet of nauwelijks plaats kunnen vinden, leek het de initiatiefnemers nuttig om eens te kijken of er toch gezamenlijk iets innovatiefs op de rails gezet zou kunnen worden. Naast de genoemde organisaties zijn sinds dit jaar tevens de Deutsch-Niederländische Businessclub der IHK Aachen en de Deutsch-Niederländische Gesellschaft München van de partij.

De eerstvolgende bijeenkomst op 25 februari start om 12.00 uur. De deelnemers krijgen enkele dagen van tevoren per e-mail een link toegestuurd met de uitnodiging voor een Zoom-meeting. Na een welkomstwoord krijgen de businessclubs in het kort de gelegenheid zich aan de anderen voor te stellen. Vervolgens gaan de deelnemers in kleine groepen de breakoutrooms in, waar ze elkaar kunnen leren kennen en hun netwerk kunnen uitbreiden. Na een ronde van tien minuten gaan de deelnemers verder naar de volgende ruimte. In totaal zijn er zo’n vijf rondes gepland, zodat iedere deelnemer met 15 anderen in contact komt. Aan het eind van het uurtje speeddating komen alle deelnemers dan weer in de digitale groepsruimte bij elkaar om de initiatiefnemers van feedback te voorzien.

Meer informatie en aanmelding

Belangstellenden voor de online speeddatesessie op 25 februari 2021 kunnen zich t/m 22 februari aanmelden via hun eigen Businessclub of organisatie, of met een e-mail aan vorstand@dng.koeln. Via dit e-mailadres is tevens meer informatie te krijgen over de bijeenkomst op 18 maart 2021.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
X