DNHK organiseert voor vierde keer Duitslanddag

DNHK organiseert voor vierde keer Duitslanddag
De Duitslanddag in 2019. (c) Duitslanddag

In 2019 groeide de export naar Duitsland voor het vierde jaar op rij. Het land biedt veel kansen voor Nederlandse bedrijven. Daarom organiseert de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) op 25 maart 2020 voor de vierde keer de Duitslanddag in De Fabrique in Utrecht. Ondernemers die de grens over willen of meer uit de Duitse markt willen halen, kunnen zich nu gratis aanmelden.

De Duitslanddag in 2019. (c) Duitslanddag

De Duitslanddag is het grootste Duitslandevenement in Nederland. Zo’n duizend ondernemers komen op deze dag naar Utrecht en doen kennis op bij experts, door best practice-verhalen en tijdens infosessies. Er zijn workshops over onder andere e-health, samenwerking met startups en de nieuwe Duitse verpakkingswet. Daarnaast is er een beursvloer met zo’n 45 informatiestands en alle mogelijkheid om te netwerken. Ondernemers kunnen informatie over allerlei thema’s inwinnen: waar moet je aan denken bij Duitse contracten, hoe werken subsidieaanvragen, wat zijn de regels op het gebied van veiligheid en hoe zit het met webshops? Experts leggen uit waar de kansen liggen en hoe ze benut kunnen worden, en ondernemers krijgen tips en leren hoe ze vaak voorkomende valkuilen kunnen vermijden. De dagvoorzitter van de Duitslanddag is ook in 2020 Klaas van Kruistum.

Dag van de Duitse Taal

Op 25 maart vindt ook de Dag van de Duitse Taal plaats. Om succesvol zaken te doen in Duitsland blijft het voor Nederlandse ondernemers essentieel om de Duitse taal te beheersen, zo blijkt uit eerder onderzoek van de DNHK, evofenedex en VNO-NCW. Daarom zetten leraren en scholieren op deze dag het schoolvak Duits in het zonnetje, zodat ook scholieren zich goed kunnen voorbereiden op latere samenwerking met de oosterburen.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie over het programma is hier te vinden. Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden.

X