Fontys Venlo organiseert in mei en juni grensoverstijgende evenementen

Fontys Venlo organiseert in mei en juni grensoverstijgende evenementen
Klimaatverandering en de daarmee gepaard gaande gevolgen: een van de onderwerpen van de evenementen.

Het lectoraat Cross-Border Business Development van Fontys Venlo University of Applied Sciences organiseert met enige regelmaat (grensoverschrijdende) evenementen om studenten, collega’s en werkverldpartners te inspireren en activeren. Op 23 mei en 9 juni staan ook weer twee events op de planning: ‘Breaking Borders’, gericht op de integratie van de Duits-Nederlandse arbeidsmarkt, en ‘De-bordering climate change’, waarbij klimaatverandering in grensoverstijgend opzicht centraal staat.

Op dinsdag 23 mei wordt als onderdeel van het project Grenszlab de inspiratie- en doe-sessie ‘Breaking Borders’ georganiseerd: een middag die in het teken staat van de integratie van de Duits-Nederlandse arbeidsmarkt. Veelal zijn de arbeidsmarkten aan weerszijden van de grens namelijk gescheiden. Samen met experts op het vlak van euregional employability en grensoverstijgende arbeidsbemiddeling wordt die middag ingegaan op de vraag waar je op moet letten als je over de grens wilt werken of personeel wilt werven, welke dilemma’s dat geeft en wie daarbij kan helpen. Deelnemers kunnen in gesprek met experts zoals Lambert Weijs (EURES), Daniel Görtz (Personato Germany) en Ton Raijmakers (Viking) of bijvoorbeeld het Duits-Nederlandse competentiespel spelen. Meer informatie is te vinden in deze flyer. Aanmelden kan via deze link.

De-bordering climate change

Op vrijdag 9 juni vindt als onderdeel van het project Euregional Sustainability Center het symposium ‘De-bordering climate change’ plaats. Ondanks wereldwijde en Europese afspraken en klimaatdoelen beperken de meeste klimaatdiscussies zich tot de landsgrens. Denk aan het stikstofdebat of het opwekken van hernieuwbare energie. Ook als het gaat over de mogelijke gevolgen van de zeespiegelstijging is er tot op heden weinig aandacht voor wat de mogelijke gevolgen kunnen zijn voor sociaal- en economisch-geografische processen in de Rijn-Maasdelta. Wat als het klimaatadaptatiescenario ‘meebewegen’ van Deltares werkelijkheid wordt en miljoenen inwoners in het westen zich als klimaatmigranten naar de hoger gelegen zandgronden verplaatsen? Daarmee komt ook het grensland in beeld. Hoe kan het grensland op dit scenario anticiperen? Onder meer dr. Poldergeist en cabaretier Patrick Nederkoorn zullen de aanwezigen in dit scenario meenemen tijdens een middag vol inspiratie, cabaret, interactie en futurisme. Aanmelden kan via het aanmeldformulier, meer informatie is te vinden in deze flyer.

Meer informatie over alle evenementen van het lectoraat Cross-Border Business Development is te vinden op de website.

X