Gezocht: bedrijven uit luchtvaartsector met interesse in Duitsland

Gezocht: bedrijven uit luchtvaartsector met interesse in Duitsland

In samenwerking met de NBSO in Hamburg en de NAG organiseert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland van 11 tot en met 13 november een handelsmissie rondom het thema ‘luchtvaart’ naar Hamburg en Hannover. Doelgroep van de handelsmissie zijn bedrijven die actief zijn in de luchtvaartsector, zich specifiek richten op onderhoud (MRO) en manufacturing en interesse hebben in de luchtvaartindustrie in Noord-Duitsland.

De missie is vooral interessant voor start-ups en kennisinstellingen met oplossingen voor het onderhoud van vliegtuigen en de daarmee verbonden hightech toeleverindustrie.

Belangrijkste regio voor Duitse luchtvaartindustrie

Noord-Duitsland is de belangrijkste regio voor de Duitse luchtvaartindustrie en Hamburg is één van de grootste luchtvaart-hubs ter wereld. De regio rond Hamburg en Hannover is de thuisbasis van grote spelers als Airbus, Lufthansa Technik, MTU en Diehl Aviation. Ook zijn er kennisinstellingen als ZAL en veel toeleveranciers gevestigd.

Nederland en Duitsland hebben ambitieuze plannen om de luchtvaartsector duurzamer te maken. Dat biedt kansen voor gemeenschappelijke uitwisseling, ontwikkeling en samenwerking, bijvoorbeeld op het gebied van nieuwe hybride elektrische systemen.

Programma: bedrijfsbezoeken en matchmaking

De deelnemende bedrijven wacht een intensief programma. Zo worden er bezoeken aan bedrijven in de luchtvaartsector en de maakindustrie, kennisinstellingen en zakenhubs gebracht en kunnen bedrijven contacten leggen met relevante besluitmakers, stakeholders en potentiele zakenpartners. Een belangrijk onderdeel van het programma is het b2b-matchmakingevenement. Het voorlopige programma en meer informatie is hier te vinden.

Aanmelding

Deelname kost € 500 per organisatie exclusief btw (maximaal 2 personen per organisatie). Hierbij inbegrepen zijn deelname aan de (collectieve) programmaonderdelen met bezoek aan bedrijven, kennisinstellingen, overheids- en overige relevante organisaties; individuele matchmaking; netwerkevenementen; collectief lokaal vervoer en lokale ondersteuning door de organisatie tijdens het verblijf. Reis- en verblijfskosten zijn voor eigen rekening.

Geïnteresseerden dienen zich uiterlijk 7 oktober aan te melden via deze link. Let op: omdat de organisatie het belangrijk vindt dat organisaties binnen de opzet en inhoudelijke focus passen, is deze aanmelding nog niet bindend. Na aanmelding zullen geïnteresseerden bedrijven worden uitgenodigd voor een intakegesprek met de NAG.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
X