Health 4.0: gezondheidszorgcongres op 16 en 17 januari in Düsseldorf

Health 4.0: gezondheidszorgcongres op 16 en 17 januari in Düsseldorf

Het Internet of Things, Dr. Google en disruptive innovations: de huidige tijd wordt gekenmerkt door toenemende digitalisering. Dat geldt ook voor de gezondheidszorg. Diagnoses worden gesteld op basis van grote hoeveelheden data en ziekenhuizen, farmaceutische bedrijven, apotheken en artsen moeten hun werkwijze hierop aanpassen. Tijdens het gezondheidszorgcongres ‘Health 4.0’ op 16 en 17 januari 2018 in het Van der Valk Airporthotel in Düsseldorf staan deze en andere ontwikkelingen centraal. Polen is bij deze editie gastland. Andreas Pinkwart, minister van Economische Zaken, Innovatie en Energie van de deelstaat Noordrijn-Westfalen, zal aanwezig zijn bij de opening van het congres. Ook Nederlandse beslissers uit de gezondheidszorg zijn van harte welkom.

Het congres draait in de kern om de thema´s gezondheidszorg en politiek, het ziekenhuis als brandpunt, digitalisering, ICT en cyber security alsmede global health care. Beslissers uit (universitaire) ziekenhuizen, revalidatiecentra, onderzoeksinstellingen en ziekenfondsen gaan met elkaar de discussie aan over deze en andere onderwerpen. “Wij maken momenteel in adembenemend tempo kennis met nieuwe mogelijkheden in de gezondheidszorg en zien de zorgwekkende trage reactie van bestaande instellingen. De globalisering en digitalisering is echter niet te stoppen en daarom moeten we ons dringend gaan verdiepen in nieuwe ontwikkelingen en methodes”, aldus organisator Ernst-Martin Walsken.

Gastland Polen

Medische zorg stopt niet bij de grens. Eén van de belangrijkste thema’s van het congres is dan ook de samenwerking tussen Duitsland en Polen in de gezondheidszorg. Beide landen kunnen veel van elkaar leren en een uitwisseling van kennis is gewenst. Duitsland heeft bijvoorbeeld te maken met een gebrek aan vakpersoneel, hier zouden geschoolde Poolse werknemers goed van pas kunnen komen. Tijdens de Poolse avond op 16 januari wordt gekeken hoe de grenzen tussen beide landen op het gebied van gezondheidszorg kunnen worden opengebroken.

Aanmelding en verblijf

Aanmelden voor ‘Health 4.0’ kan via http://www.health3punkt0.com en kost € 695 per persoon. In het Van der Valk Airporthotel is een beperkt aantal kamers voor congresdeelnemers beschikbaar.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
X