Heel Euregio Bakt: Nederlandse en Duitse hobbybakkers gaan strijd met elkaar aan

Heel Euregio Bakt: Nederlandse en Duitse hobbybakkers gaan strijd met elkaar aan

Nederlandse appeltaart, Duitse Bienenstich: ook dit jaar nemen Nederlandse en Duitse hobbybakkers uit het hele werkgebied van de EUREGIO in Gronau het weer tegen elkaar op. Wie bakt de lekkerste Duitse Kuchen of de beste taart? Een deskundige jury, bestaande uit Duitse en Nederlandse professionele bakkers, zal hierover een oordeel vellen. De voorronde vindt plaats op zaterdag 4 september in winkelcentrum Enschede-Zuid. De beste bakkers mogen door naar de finale op zaterdag 2 oktober. 

Deze zal worden gehouden op het Stedelijk Vak College Enschede. Tijdens de finale gaan de geselecteerde kandidaten aan de slag met een meesterproef. De winnaar mag zich een jaar lang Euregio Meester Bakker noemen en wordt beloond met mooie (bak)prijzen van Bouwhuis Baktotaal.

Geïnteresseerden kunnen zich nog tot 20 augustus aanmelden via deze website.

Die Tolle Woche: week vol Nederlands-Duitse activiteiten 

Heel Euregio Bakt wordt georganiseerd in het kader van “Die Tolle Woche” van 25 september t/m 3 oktober. Tijdens deze week vinden er volop grensoverschrijdende activiteiten plaats, zoals een grensoverschrijdende fietstocht, een internationale skateboardwedstrijd, een Oktoberfest, een online Nederlands-Duitse pubquiz en een songwriter camp in streektaal. Daarnaast start de Duitse wielertocht Sparkassen Münsterland Giro op 3 oktober in Enschede en is Enschede tevens gaststad voor de Grenslandconferentie op 30 september.

Meer informatie over Die Tolle Woche en de evenementen is hier te vinden.

X