Kabinetsdelegatie ontvangt Duitse regering voor regeringsconsultaties

Kabinetsdelegatie ontvangt Duitse regering voor regeringsconsultaties
Olaf Scholz. Foto (c) Bundesministerium der Finanzen

Minister-president Mark Rutte en een afvaardiging van het Nederlandse kabinet ontvangen op maandag 27 maart voor regeringsconsultaties een afvaardiging van de Duitse regering, onder leiding van bondskanselier Olaf Scholz. De ontmoeting vindt plaats in het Depot Boijmans Van Beuningen in Rotterdam.

De bijeenkomst zal in het teken staan van de verdere versteviging van de bilaterale relatie tussen Nederland en Duitsland op tal van terreinen. De bewindspersonen spreken elkaar tijdens verschillende bilaterale ontmoetingen over de Duits-Nederlandse samenwerking op het gebied van buitenlandse zaken en defensie, klimaat en energie, economie en infrastructuur, justitie en cultuur. De consultaties worden afgesloten met een gezamenlijk werkdiner.

Naast minister-president Rutte zullen minister Sigrid Kaag van Financiën, minister Micky Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat, minister Rob Jetten voor Klimaat en Energie, minister Wopke Hoekstra van Buitenlandse Zaken, minister Dilan Yeşilgöz-Zegerius van Justitie en Veiligheid, minister Kajsa Ollongren van Defensie, minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat, staatssecretaris Eric van der Burg van Justitie en Veiligheid en staatssecretaris Gunay Uslu voor Cultuur en Media aanwezig zijn.

Aan Duitse zijde zullen, naast bondskanselier Scholz, minister Christian Lindner van Financiën, minister Robert Habeck van Economie en Klimaat, minister Annalena Baerbock van Buitenlandse Zaken, minister Boris Pistorius van Defensie, minister Volker Wissing van Verkeer en Digitale Infrastructuur en minister Claudia Roth van Media en Cultuur aanwezig zijn.

X