Kans voor Nederlandse ondernemers: Hamburg ondersteunt scale-ups wereldwijd

Kans voor Nederlandse ondernemers: Hamburg ondersteunt scale-ups wereldwijd
Paul Hugenholtz, International Sales Manager bij UTURN. Foto (c) Scaleup Landing Pad Hamburg

Ook dit jaar kunnen jonge, sterk groeiende technologiebedrijven uit de branches mobiliteit, logistiek, energie en bouw ondersteuning vanuit Hamburg ontvangen, wanneer zij hun activiteiten naar Duitsland uitbreiden. Scaleup Landing Pad Hamburg van Hamburg Invest, de one-stop-agency voor vestiging en investering in Hamburg, heeft als doel om zogeheten scale-ups aan relevante ondernemers uit de metropoolregio Hamburg te koppelen en hen erbij te begeleiden hun activiteiten in de Duitse hanzestad succesvol door te ontwikkelen.

Bij de start van Scaleup Landing Pad Hamburg in 2022 namen 13 groeiende ondernemingen uit tien verschillende landen succesvol deel aan het programma. Zij konden gebruikmaken van een uitgebreid aanbod vanuit Hamburg Invest. Vanuit Nederland was UTURN van de partij.

“Van vooraf aan beginnen”

“Toen wij met UTURN halverwege 2022 besloten definitief de stap naar Hamburg te maken, was het contact met Scaleup Landing Pad Hamburg snel gelegd,” aldus Niels Duijvesteijn, CCO van UTURN. “UTURN bestaat al sinds 2017, is groot geworden in Rotterdam en Antwerpen en is een platform in de containertransportsector. Wij brengen vraag en aanbod van duizenden verladers en vervoerders samen en faciliteren de afhandeling inclusief betaling. Ondanks dat we al even bestaan, betekent het betreden van een nieuwe markt dat je bijna weer van vooraf aan moet beginnen. Je moet steeds opnieuw je verhaal vertellen, goed aanvoelen waar de behoeftes liggen, daarop inspelen en mensen enthousiasmeren.”

Voorsprong

“De hulp van Scaleup Landing Pad op alle niveaus gedurende de eerste vier maanden was voor ons fantastisch,” vervolgt Duijvesteijn. “Op de juiste plaats, met de juiste services en het juiste netwerk hebben zij ons een voorsprong kunnen geven. Onze collega Paul Hugenholtz, die namens UTURN werd afgevaardigd naar Hamburg, kon gebruikmaken van the hood house (een hotel- en appartementencomplex dat ook kamers voor langdurig verblijf aanbiedt) als verblijfplaats, de Digital Hub Logistics Hamburg (Speicherstadt) als kantoor, maar nog belangrijker: hij werd direct aan potentiële klanten voorgesteld en kreeg de gelegenheid om UTURN op events te presenteren en zijn netwerk in Hamburg te vergroten.”

“Ik ben er zeker van dat met deze hulp de juiste basis is gelegd voor UTURN in Hamburg. Na deze vier maanden is er veel gebeurd. Inmiddels is er een Duits team actief onder leiding van Kim Schmidt en houden we nog steeds kantoor bij de Digital Hub Logistics. Deze vliegende start heeft ook zeker bijgedragen aan onze groei: van 1.000 orders bij onze start in september 2022 naar 10.000 orders een halfjaar later. Ik raad ieder bedrijf dat zijn vleugels wil uitslaan naar Hamburg en de rest van Duitsland dan ook aan om contact op te nemen met Scaleup Landing Pad Hamburg.”

Aanmelden en meer informatie

Bedrijven kunnen zich nog tot en met 30 april aanmelden voor deelname aan Scaleup Landing Pad Hamburg via https://landingpad.future.hamburg/. De scale-ups die worden uitgekozen, worden tot eind 2023 bijgestaan met diensten die op hun persoonlijke behoeften zullen worden afgestemd (ter waarde van maximaal 50.000 euro). Bovendien ontvangen de bedrijven een-op-eenbegeleiding.

future.hamburg is het centrale portaal voor toekomst- en innovatiethema’s, talenten en start-ups.
X