Leuke uitstapjes in Duitsland (deel 1)

Leuke uitstapjes in Duitsland (deel 1)
(c) SEA LIFE

Voor velen zit de zomervakantie er helaas alweer op, maar hopelijk komt er toch nog een aangename nazomer aan. Een prima tijd om er in het weekend nog even lekker op uit te gaan, met zijn tweetjes of met het hele gezin. AHA24x7 heeft een aantal tips voor culturele uitstapjes in Duitsland op een rijtje gezet.

Grenzland Draisine

Op een unieke en vermakelijke manier de idyllische grensregio rond Kleve, Kranenburg en Groesbeek ontdekken? Dat kan met de Grenzland Draisine, oftewel de fietslorrie.

Tochten

Fahrrad- und Clubdraisine auf der Strecke
De fietslorrie bij station Kranenburg

De ‘uitvoerige‘ tocht is 10 km lang en loopt van station Kranenburg naar het Spoykanaal in Kleve. Voor mensen die wat minder ver willen fietsen, is er de ‘grenzeloze’ tocht van 5,5 km tussen Kranenburg en Groesbeek een aanrader. Voor mensen met stalen zenuwen vindt er op 31 oktober een speciale Halloween-tocht plaats. Onderweg springen vanuit het donker griezelige gestalten tevoorschijn, wordt er Glühwein of limonade geserveerd en de pompoensoep mag natuurlijk ook niet ontbreken.

Liever een uitgebreider uitstapje op maat? Er worden ook dagtochten voor groepen, combi-arrangementen of de Flexi-dag op maandag aangeboden. Bij de dagtochten en combi-arrangementen kan een draisinetocht gecombineerd worden met andere leuke activiteiten zoals een boottocht, stadsrondvaart, een overnachting of een sportactiviteiten zoals boogschieten. Op maandag, de Flexi-dag, kunnen groepen vanaf 10 personen zelf hun tocht samenstellen door middel van tussenstops, een langere route etc.

Meer informatie: http://grenzland-draisine.eu/index.php/nl/

Archeologisch Park Xanten (APX)

Het grootste archeologische openluchtmuseum van Duitsland
In de Romeinse stad Xanten bevinden zich nog veel originele overblijfselen uit de periode rond 100 na Christus. Samen met de gereconstrueerde bouwwerken zoals het Amfitheater, de stadsmuur en de woonhuizen lijkt het net, alsof we nog midden in de Romeinse tijd leven. Deze indruk wordt nog versterkt door het Romeinse restaurant en het Romeinse speelhuis, waar de historische kennis van jong en oud wordt getest.

APX
Archeologisch Park Xanten

Wie zich helemaal wil onderdompelen in de Romeinse tijd, moet zeker een bezoekje brengen aan het LVR-RömerMuseum. Natuurlijk is ook deze geheel in de stijl van de Romeinse architectuur gebouwd. Bezoekers kunnen zich vergapen aan de rijke Romeinse geschiedenis van Xanten, vanaf de tijd van Caesar tot de aan de Frankische tijd. In het museum zijn 2.500 tentoonstellingsstukken te zien, de overblijfselen van een Romeins schip van 12 meter hoog en nog veel meer. De tentoonstelling is interactief van aard en tevens beschikbaar in het Nederlands. Ook voor kinderen is er genoeg te doen in het museum.

Evenementen
Elk weekend van mei tot en met september vinden de Romeinse weekenden plaats. Tijdens deze weekenden worden diverse activiteiten, rondleidingen langs de opgravingen en demonstraties van schoenmakers en houtsnijders en nog veel meer georganiseerd. Een leuke bijkomstigheid: jonge bezoekers kunnen zelf hun souvenirs maken.
Regelmatig geven archeologen themarondleidingen  en houden experts lezingen over de nieuwste archeologische ontwikkelingen.

Meer informatie: http://www.apx.lvr.de/nl/lvr_roemermuseum/lvr_roemermuseum_1.html

Klimahaus Bremerhaven 8° Ost

Weer en klimaat
Op 11.500 vierkante meter komen bezoekers van alles te weten over de thema’s klimaat, klimaatverandering en het weer. Ze leren over de relatie tussen weer en klimaat, de achtergronden van klimaatverandering en hoe iedereen zelf zijn steentje kan bijdragen aan de bescherming van het milieu.

Klimaus (c) Marcus Meyer
Klimahaus (c) Marcus Meyer

Tentoonstellingen
De reis langs de klimaatzones begint in de bergen van Zwitserland, gaat verder door de woestijn van de Sahel en het pakijs van Antartica, langs het Zuidzeestrand van Samoa en weer terug naar de Noordzeekust. In negen locaties op vijf continenten kunnen bezoekers tijdens de tentoonstelling ‘Reisen’ aan den lijve de temperaturen en luchtvochtigheid van de verschillende landen ondervinden. De decors zien er zeer realistisch uit en zijn gebaseerd op de reizen van Axel Werner, die voor het Klimahaus een reis langs alle getoonde locaties heeft gemaakt.

De tentoonstelling ‘Perspektiven‘ geeft informatie over de klimaatverandering. Van de natuurlijke schommelingen van de aarde, de invloed van de mens tot aan de op handen zijnde klimaatveranderingen.

In het ‘Chancen‘ gedeelte krijgen bezoekers tips over milieubescherming tijdens het dagelijks leven. Zo kom je bijvoorbeeld te weten hoeveel ton broeikasgas ontstaat gedurende het leven van alledag en hoe je deze hoeveelheid terug kan dringen.

De ‘Offshore‘ tentoonstelling laat de planning, bouw en functie van windparken zien. In een helikopter-simulator kunnen bezoekers over een windpark in de Noordzee ‘vliegen’.

Het Klimahaus-museum beschikt sinds kort over een FRoSTA-kookschool waarin de relatie tussen milieu en voeding centraal staat. Scholieren vanaf groep 6 leren hier op een duurzame en lekkere manier koken.

Voor meer informatie en bijeenkomsten: http://www.klimahaus-bremerhaven.de/

ZOOM Erlebniswelt

‘Op wereldreis in een dag‘

De ZOOM Erlebniswelt is verdeeld in drie continenten.

Zoom giraffe
Oog in oog met een giraffe bij Zoom Erlebniswelt

Met de African Queen kunnen bezoekers een bootreis van 15 minuten door ‘Afrika’ maken. Ze varen over rustig water, langs nijlpaarden en drinkende neushoorns en zebra’s. De 1,8 kilometer lange tocht kan ook te voet worden afgelegd en voert langs bijna alle soorten Afrikaanse landschappen, vegetatiegebieden en architectuur.

In ‘Alaska’ gaan bezoekers op ijsavontuur. Tijdens deze bijzondere multimediale belevenis leren zij Alaska van een heel andere kant kennen. Bezoekers worden meegenomen op een adembenemende reis, worden omringd door vochtig-koude poolmist, komen knetterend onweer en orka’s tegen en bovendien bija in aanvaring met een schip. Na afloop van de rit, kunnen bezoekers hun eigen weg weer vervolgen. Zo kunnen ze meer dan een dozijn dieren bekijken die in Alaska voorkomen.

Tijdens de zes meter hoge ‘Canopy Walk’ kunnen bezoekers een unieke blik op ‘Azië’ werpen. Kinderen kunnen onderweg lekker spelen en klauteren. De aanblik van een orang-oetan van dichtbij maakt de tocht nog meer de moeite waard. In de Aziatische jungle wonen veel verschillende dieren, van groot en gevaarlijk tot klein en kleurrijk.

ZOOM Erlebniswelt zet zich in voor vele beschermde dier- en plantensoorten en zet bedreigde diersoorten regelmatig weer in het wild uit.

Hoogtepunten
Op 6 september vindt de grote ‚Ontdekdag‘ plaats. Naast het voeren van de dieren en gesprekken met de dierverzorgers vinden er ook nog dierlijke activiteiten en presentaties over de drie continenten plaats.

Geboortegolf in ZOOM Erlebniswelt! Op 23 april zijn twee nieuwsgierige wasbeertjes geboren. Ook is er op 20 juli een giraffenbaby bijgekomen en een zebrajong zag op 16 juni voor het eerst het daglicht.

Honden zijn welkom, mits ze zijn aangelijnd.

Meer informatie: http://www.zoom-erlebniswelt.de/

SEA LIFE

Een onderwaterexpeditie zonder nat te worden

In SEA LIFE Aquarium gaan bezoekers op ontdekkingstocht langs allerlei zeedieren, te voet of met een boot met glazen bodem. Ze varen met een gids door een oceaanbekken met 1,5 miljoen liter water en ontdekken het onderwaterleven op een wel heel bijzondere wijze.

Hannover, Niedersachsen, 15. bis 17.04.2013 Foto: SEA LIFE Aquarium Hannover © Dirk Eisermann
Een zeeschildpad in SEA LIFE Oberhausen

De baai met zeesterren is indrukwekkend. Meer dan 300 zeesterren van 14 verschillende soorten zijn hier te bewonderen, onder andere de slangenzeesterren. Een glazen tunnel loopt dwars door hun bassin, waardoor ze van alle kanten kunnen worden bekeken. Een hoogtepunt is het interactieve aanraakbassin, waar de gewone zeester, de zeeanemoon en zelfs een krab kunnen worden aangeraakt.

Met 148 vierkante meter is de haaienfokkerij van SEA LIFE de grootste in Duitsland. Dankzij de vele kleurrijke zeebewoners in combinatie met de talrijke babyhaaien komen bezoekers meer te weten over de fok . Als de babyhaaitjes groot genoeg zijn, verhuizen ze naar het oceaanbekken en leggen hier hopelijk over een paar jaar zelf eieren.

Duurzaamheid
SEA LIFE zet zich actief in voor de bescherming van het milieu. Hier wonen veel zeldzame en bedreigde diersoorten,die werden gered, maar niet meer terug kunnen naar hun natuurlijke leefomgeving. Of ze maken deel uit van de beschermingsprojecten van SEA LIFE, waarbij de diersoorten worden gefokt en in het aquarium opgroeien.

Meer informatie: https://www.visitsealife.com/oberhausen/

 

Lena WamersOver de auteur

Lena Wamers (1996) studeert sinds 2014 International Management aan de Westfälischen Hochschule Bocholt. Na haar bachelor wil ze zich specialiseren in internationale marketing of PR. Tijdens haar stage bij mediamixx heeft ze hier alvast aan kunnen proeven.

 

 

 

fapjunk
yasbetir1.xyz winbet-bet.com 1kickbet1.com 1xbet-ir1.xyz hattrickbet1.com 4shart.com manotobet.net hazaratir.com takbetir2.xyz 1betcart.com betforwardperir.xyz alvinbet.help/ ritzobet.org betforward.com.co betforward.help betfa.cam 2betboro.com 1xbete.org 1xbett.bet romabet.cam megapari.cam mahbet.cam وان ایکس بت بت فوروارد io games paper.io unblocked games unblocked games unblocked games yohoho unblocked

bahçeşehir evden eve nakliyat

başiktaş evden eve nakliyat

bağcılar evden eve nakliyat

beylikdüzü evden eve nakliyat

bakırköy evden eve nakliyat

başakşehir evden eve nakliyat

bahçelievler evden eve nakliyat

ıspartakule evden eve nakliyat

uluslararası nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası nakliyat uluslararası evden eve nakliyat ev depolama ev eşyası depolama istanbul eşya depolama yurtdışı kargo uluslararası kargo firmaları uluslararası kargo taşımacılığı uluslararası ev taşıma uluslararası eşya taşımacılığı uluslararası ev taşıma uluslararası nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
escort bursa escort gorukle
ankara escort
İngilizce Türkçe çeviri siteleri kullanıcıların metinleri veya belgeleri yükleyerek anında tercüme yapmalarını sağlayan platformlardır Genellikle temel çeviri ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılır ve geniş bir kullanıcı kitlesine hizmet verir. Ancak, tam anlamıyla doğru ve dilbilgisine uygun çeviriler için profesyonel çeviri hizmetlerine başvurmak daha güvenilir olabilir. Bu siteler, hızlı ve pratik bir çözüm sunarken, özellikle hassas veya teknik metinlerin çevirisinde profesyonel bir çevirmenin becerileri ve deneyimi gerekebilir.ingilizceturkce.gen.tr
Spanish to English translation involves accurately conveying not only the words but also the meaning, tone, and cultural nuances of the original text. Skilled translators proficient in both Spanish and English are essential to ensure accurate and effective translations. They must have a deep understanding of both languages' grammar, vocabulary, and idiomatic expressions to deliver high-quality translations. Spanish to English translation is widely used in various fields, including business, literature, media, and international communication. It plays a vital role in enabling cross-cultural understanding and facilitating global interactions.spanishenglish.net
akü servis akumyoldaakücü akumyoldaakü yol yardım akumyolda.comakü değişimi akumyolda.commaltepe akü akumyolda.comakü takviyesi akumyolda.com
turkceingilizce.gen.trturkceingilizce.gen.tr
translatedicttranslate dicttranslatedict.com
X