Mach-mit-Mobil weer de weg op

Mach-mit-Mobil weer de weg op

Nadat de Mach-mit-Mobil door de coronacrisis lange tijd alleen virtuele bezoeken aan scholen kon brengen, mag hij nu weer de weg op. Vanuit het Goethe-Institut Rotterdam zal het voertuig weer naar scholen in het hele land rijden om scholieren en studenten voor het vak Duits te enthousiasmeren. Virtuele bezoeken blijven echter ook mogelijk. 

Met de Mach-mit-Mobil wil de Actiegroep Duits interesse voor het vak Duits bij scholieren en studenten opwekken, interessante informatie over Duitsland bieden en het belang van goede kennis van het Duits in het beroepsleven onderstrepen. Het team, bestaande uit twee jonge projectmedewerkers, organiseert ter plekke spelletjes en andere activiteiten voor de Duitse les. Op deze manier komen de scholieren en studenten op een leuke manier in aanraking met de Duitse taal en gaan ze er actief mee aan de slag. Doelgroep van de Mach-mit-Mobil zijn basisscholen, middelbare scholen, ROC’s en hogescholen.

De Actiegroep Duits is een samenwerking tussen vijf partners, die zich samen sterk maken voor de Duitse taal in Nederland: de Duitse Ambassade in Den Haag, het Duitsland Instituut Amsterdam, de Duits-Nederlandse Handelskamer, het Goethe-Institut Niederlande en de Zentralstelle für das Auslandsschulwesen.

Meer informatie en aanmelding

Docenten die de Mach-mit-Mobiel in schooljaar 2021-2022 graag willen boeken voor een bezoek aan hun school en hier vragen over hebben, kunnen hier de veelgestelde vragen bekijken. Ook kunnen ze vandaag van 16.30 tot 17.30 uur deelnemen aan een online informatiebijeenkomst. Hier kunnen ze zich aanmelden.

De Mach-mit-Mobil is via deze link te boeken.

Onderstaande video geeft een impressie van de activiteiten van de Mach-mit-Mobil.

X