Studenten Commerciële Economie aan de Saxion Hogeschool in Enschede kunnen in de toekomst mogelijk kiezen voor de studierichting Euregio Marketing, schrijft Tubantia. Saxion onderzoekt de mogelijkheden voor een dergelijke studierichting. De studie moet studenten meer inzicht geven in de Duitse consument en in zakendoen over de grens. Daarnaast is de bedoeling dat er veel aandacht zal worden besteed aan de Duitse taal.

Ook het Nederlandse en Duitse bedrijfsleven worden bij de studierichting betrokken. De eerste contacten zijn al gelegd. Verder vindt er nauw overleg plaats met een partnerschool in Duitsland. Saxion bevindt zich nog in de verkennende fase, het is nog niet zeker of de studierichting er komt. De hogeschool heeft nog geen contact gehad met de Gemeente Enschede over de plannen.

De studierichting Euregio Marketing zou goed passen bij het Duitsland-beleid van de Gemeente Enschede. Enschede heeft zelf een speciaal ‘Duitslandteam’ van zes mensen die meer Duitse bedrijven naar Enschede moeten lokken. Het winkelend publiek in Enschede bestaat in het weekend al voor zo’n 30 tot 40 procent uit Duitsers. De verwachting is dat dit aantal zal toenemen, zeker als er naast de Duitse horecaketens Extrablatt en Bar Celona en meubelgigant Poco, nog meer Duitse bedrijven de grens over zullen steken.

X