De stad Mönchengladbach is uitgeroepen tot de beste logistieke vestigingslocatie in Noordrijn-Westfalen. Dit gebeurde op de vastgoedbeurs ExpoReal in München. NRW.Invest en LogistikCluster NRW reikten de onderscheiding voor de achtste keer uit. Mönchengladbach kreeg de prijs vooral vanwege de geslaagde strijd tegen het gebrek aan vakkrachten in de logistieke sector.

De stad Mönchengladbach overtuigde de vakjury met hun oplossing voor het gebrek aan vakkrachten in de logistieke sector. De focus ligt hierbij op het project LOG4MG. Bij dit project zijn in totaal 33 bedrijven uit verschillende logistieke branches betrokken, alsmede de Hochschule Niederrhein met haar logistieke instituut GEMIT. De partners werken nauw samen met het stadsbestuur, het arbeidsbureau en het job center om vakpersoneel voor de regio te werven. Doordat talrijke prominente logistieke bedrijven – zoals adidas, DHL, Primark en Zalando – zich in Mönchengladbach hebben gevestigd, is de behoefte aan vakpersoneel in de regio enorm gestegen.

Peter Abelmann, manager van het LogistikCluster NRW: “NRW is niet alleen een uitstekende vestigingslocatie vanwege de ligging en infrastructuur, maar biedt ook de kennis en netwerken om van hieruit succesvol zakendoen te doen op de Duitse of Europese markt. Mönchengladbach heeft alles, wat investeerders zo prettig vinden aan NRW als logistieke vestigingslocatie.”

Lees hier verder op de website van de deelstaatregering van Noordrijn-Westfalen.