Nederland voert testplicht voor alle reizigers vanuit Duitsland in

Nederland voert testplicht voor alle reizigers vanuit Duitsland in

Sinds 29 december moeten reizigers die vanuit hoogrisicogebieden per vliegtuig, schip, internationale trein of bus naar Nederland reizen een negatieve PCR-test bij zich hebben. Vanaf vandaag, 1 juni 2021, geldt dat ook voor reizigers die met de auto, de motor of ander eigen vervoer naar Nederland reizen. Ook Duitsland is hoogrisicogebied. Daardoor moet nu iedereen die vanuit Duitsland naar Nederland reist, ongeacht het vervoersmiddel, een negatieve PCR-test kunnen laten zien.

De PCR-test mag maximaal 72 uur oud zijn en moet aan diverse voorwaarden voldoen. Een Duitse sneltest wordt niet geaccepteerd. Ook personen die al volledig gevaccineerd zijn, moeten een negatieve PCR-test bij zich hebben.

Uitzonderingen

In sommige situaties hoeven reizigers vanuit Duitsland geen negatieve PCR-test bij zich te hebben. Dat geldt bijvoorbeeld voor grenswerkers, grensscholieren en grensstudenten. Wel moeten zij een gezondheidsverklaring kunnen laten zien. Ook transportpersoneel en diplomaten hoeven geen negatieve test te kunnen voorleggen. Daarnaast geldt de testplicht niet voor reizigers die minder dan 12 uur in Nederland zijn en voor reizigers die met het regionale openbare vervoer de grens oversteken.

Geen quarantaineplicht voor reizigers uit Duitsland

Sinds vandaag heeft Nederland bovendien een quarantaineplicht voor reizigers uit zeerhoogrisicolanden ingevoerd. Duitsland valt daar vooralsnog niet onder. Reizigers vanuit Duitsland naar Nederland wordt echter alsnog dringend aangeraden om tien dagen in quarantaine te gaan.

X