Nederlands bedrijf wint NRW.INVEST AWARD

Nederlands bedrijf wint NRW.INVEST AWARD
247TailorSteel wint de NRW.INVEST AWARD 2020. V.l.n.r.: Peter Schuurman, consul-generaal in Düsseldorf; Frank Gelen, Chief Operations Officer van de 247TailorSteel Group; minister prof. dr. Andreas Pinkwart; Petra Wassner, directrice NRW.INVEST. © NRW.INVEST/Jürgen Markus

Op maandag 14 september ontvingen vier internationale bedrijven de NRW.INVEST AWARD in het Ständehaus in Düsseldorf. 247TailorSteel uit Varsseveld was één van de gelukkige winnaars.

De overige prijzen gingen naar het Indische ICT-concern Infosys, OrCam technologies uit Israël en de Duitse logistieke dienstverlener DPD Deutschland, dochteronderneming van het Franse postbedrijf La Poste. Elk jaar wordt de prijs uitgereikt aan buitenlandse bedrijven die uitstekende investeringen in de deelstaat Noordrijn-Westfalen hebben gedaan. Prof. Dr. Andreas Pinkwart, minister van Economische Zaken en Digitalisering van Noordrijn-Westfalen, en Petra Wassner, directrice van NRW.INVEST, namen de uitreiking van de prijzen voor hun rekening.

“Hoofdkwartier in Noordrijn-Westfalen”

“Noordrijn-Westfalen heeft een grote slagkracht en zichtbaarheid als vestigingslocatie, en dat willen we blijven promoten”, aldus Pinkwart. “Ons doel is dat de beste bedrijven ter wereld hun Duitse of Europese hoofdkwartier in onze deelstaat vestigen. Bedrijven die innovatieve technologieën ontwikkelen, vinden hier de beste randvoorwaarden. De vier prijswinnaars zijn daar een uitstekend voorbeeld van, en met de NRW.INVEST AWARD willen we hen bedanken voor hun inzet in deze moeilijke tijden.”

Magneet voor topbeleggers

“Vandaag reiken we voor de 16e keer de NRW.INVEST AWARD uit. In de loop der jaren hebben wij 47 bedrijven uit 19 verschillende landen kunnen eren – alleen dat toont al aan hoe overtuigend Noordrijn-Westfalen zich als een magneet voor topbeleggers uit de hele wereld positioneert”, zegt Wassner. “Naast de brede markt vinden ze hier ook een groot aantal beschikbare specialisten en een onderzoeksomgeving met competente partners voor de ontwikkeling van toekomstgerichte technologieën.”

In Noordrijn-Westfalen worden de meeste investeringen van heel Duitsland gedaan. In 2019 waren er in totaal 427 nieuwe (uitbreidingen van) vestigingen van buitenlandse bedrijven in Noordrijn-Westfalen. De meeste investeringsprojecten vonden dat jaar plaats in de regio Düsseldorf, gevolgd door de Metrophole Ruhr en de regio Keulen/Bonn.

Tweede vestiging in Duitsland

247TailorSteel levert lasergesneden plaat- en buismateriaal op maat. Dit jaar opende de fabrikant naast de al bestaande Duitse vestiging in Oyten een tweede vestiging in het Duitse Hilden. De ultramoderne nieuwe fabriek van 10.000 m² levert in het eerste jaar 45 nieuwe banen op; op de middellange termijn worden ongeveer 130 werkplekken verwacht.

Het bedrijf maakt volop gebruik van kunstmatige intelligentie. 247TailorSteel heeft alle productiestappen geautomatiseerd, zodat klanten op elk moment van de dag hun bestellingen online kunnen plaatsen, binnen een minuut een offerte ontvangen en de afgewerkte producten binnen 48 uur kunnen laten leveren.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
X