Nederlandse en Duitse studenten fietsen samen van Auschwitz naar Westerbork

Nederlandse en Duitse studenten fietsen samen van Auschwitz naar Westerbork

Ruim vijftig Nederlandse en Duitse studenten zijn begonnen aan een flinke fietstocht: 850 kilometer in totaal, door drie landen. Het doel? Kamp Westerbork. Het startpunt? Het voormalige vernietigingskamp Auschwitz, in Polen.

De groep vertrok op 18 augustus vanuit Assen met de bus naar Auschwitz. De weg terug wordt op de fiets afgelegd. Daarvoor is circa anderhalve week uitgetrokken. Onderweg worden ook plaatsen als Dresden, Bergen-Belsen en Esterwegen aangedaan: plekken die tijdens de Tweede Wereldoorlog een grote rol van betekenis hebben gespeeld.

Volgens de voorzitter van de stichting die de fietstocht organiseert, Henk Emmens, is het project een soort verbroedering. Tegen RTV Drenthe vertelt hij dat de groep zichtbaar wil maken dat de tijd dat Nederland en Duitsland vijanden waren, inmiddels voorbij is. “Ook voor de Duitse studenten is het belangrijk om mee te krijgen wat er in de Tweede Wereldoorlog is gebeurd. Ze kunnen daar vervolgens met de Nederlandse studenten over praten.”

Lees verder bij RTV Drenthe. Deze omroep doet tevens verslag van de fietstocht: verslaggevers Janet Oortwijn en Marcus Siebes vergezellen de groep op het laatste deel van de tocht. Via Drenthe Nu op tv Drenthe, de radio en rtvdrenthe.nl blijven geïnteresseerden van 28 t/m 31 augustus op de hoogte van hun belevenissen.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
X