NRW-Minister van Verkeer zeer te spreken over grensoverschrijdend e-ticket

NRW-Minister van Verkeer zeer te spreken over grensoverschrijdend e-ticket
De minister van Verkeer van Noordrijn-Westfalen, Henrik Wüst

Minister van verkeer van Noordrijn-Westfalen Hendrik Wüst liet zich onlangs bijpraten over een nieuwe technologie voor elektronische ov-tickets. Deze nieuwe technologie wordt momenteel in het kader van een pilotproject in de regio Aken en Limburg getest. 

Minister Wüst is blij met de pilot: “We volgen het eerste project in zijn soort in Noordrijn-Westfalen met grote interesse en zijn benieuwd naar de resultaten. We hopen dat dit project nieuwe inzichten oplevert die ons helpen om een NRW-breed e-ticketingsysteem voor alle vervoerders te bewerkstellingen.”

In het kader van het European Research & Development programma Horizon 2020 werken de Aachener Verkehrsverbund (AVV) en de Aachener Straßenbahn und Energieversorgungsgemeinsschaft samen met partners uit Nederland, Luxemburg en Duitsland samen in het project European Travellers Club (ETC). Doel van het project is de ontwikkeling van e-tickets die over de landgrenzen heen gebruikt kunnen worden. Hiervoor wordt ID-ticketing toegepast, dat gebruik gemaakt van een uniek identificatienummer per passagier.

“Hoewel de tariefsystemen verschillend zijn, maken we met de technologie uit de test de tarief- en verkoopsystemen minder complex, omdat de passagier gewoon met zijn eigen chipkaart gebruik kan maken van het openbaar vervoer in het buurland”, aldus AVV-directeur Hans-Peter Geulen.

Ook Hubert Mackus, gedeputeerde van de Provincie Limburg, is blij met deze ontwikkeling. “Duitsland, België en Nederland zijn belangrijke handelspartners voor elkaar en onderhouden nauwe banden. Men woont, werkt en trouwt steeds vaker over de grens en ook de economische betrekkingen zijn sterk. Betere treinverbindingen zonder overstap, snelle treinen en een grensoverschrijdend geaccepteerd treinkaartje tegen een helder tarief betekenen een win-winsituatie voor alle partijen. We willen er samen met AVV en Arriva voor zorgen dat dit pilotproject ook wordt uitgebreid naar de drielandentrein, om grensoverschrijdend reizen verder te vereenvoudigen.”

Lees het volledige persbericht hier.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
X