Online Duitslandborrel: wat moet ik weten wanneer ik een Duitse GmbH opricht?

Online Duitslandborrel: wat moet ik weten wanneer ik een Duitse GmbH opricht?

Voor veel Nederlandse ondernemers is het een logische stap om de zakelijke activiteiten naar Duitsland uit te breiden. Maar waar moeten ze op letten wanneer ze hun eerste stappen op de Duitse markt zetten? Hoe bereiken ze de Duitse consument? Het opzetten van een GmbH, te vergelijken met een Nederlandse BV, kan een belangrijke stap zijn. STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater vertelt er in hun online Duitslandborrel op woensdag 17 maart meer over. 

Bij het betreden van de Duitse markt is het belangrijk om allereerst alle drempels uit de weg te ruimen die een Duitse afnemer ervan zouden kunnen weerhouden om zaken te doen met een Nederlandse ondernemer. Want Duitsers doen nu eenmaal het liefst zaken met Duitse bedrijven, omdat een Duitse leverancier op basis van bekende spelregels levert. Is de leverancier een buitenlands bedrijf, werpt de samenwerking onherroepelijk vraagtekens op. Dat is niet het geval wanneer een Nederlandse ondernemer als Duits bedrijf onder Duitse bedrijven optreedt. Het kan daarom verstandig zijn om een GmbH op te richten.

Het Duitse civiele recht en handelsrecht kent diverse rechtsvormen waaruit een ondernemer kan kiezen. De GmbH is bij het middenbedrijf de meest populaire bedrijfsvorm. Alvorens met een GmbH op de Duitse markt actief te worden, is het raadzaam om deskundige adviseurs te raadplegen over het oprichten van een vestiging, de kosten hiervan, de gevolgen voor gedetacheerde werknemers en de uitgangspunten bij het incasseren van vorderingen. STRICK’s specialisten Freddy Heinzel en Alexander Crämer, ‘Rechtsanwälte’ op het gebied van GmbH-oprichting, vertellen er tijdens de online Duitslandborrel meer over.

Aanmelding

De borrel begint om 16.00 uur en duurt tot 17.30 uur, en vindt plaats via Microsoft Teams. Belangstellenden kunnen zich tot en met 15 maart via dit aanmeldformulier aanmelden. Zij ontvangen dan enkele dagen voor de bijeenkomst de toegangscode voor de borrel.

X