Save the Date: Wahlabend 2021

Save the Date: Wahlabend 2021

Op zondag 26 september gaan de Duitsers weer naar de stembus voor de landelijke verkiezingen. Bijzonder aan deze verkiezingen is dat Angela Merkel na bijna 16 jaar afscheid zal nemen als Bondskanselier. Het Duitsland Instituut Amsterdam (DIA), de Duits-Nederlandse Handelskamer, de Duitse ambassade en Meines Holla & Partners organiseren op de dag van de verkiezingen een ‘Wahlabend’.

Programma Wahlabend

De Wahlabend vindt plaats in Sociëteit Nieuwspoort in Den Haag en begint om 17:00. Op het programma staan onder andere gesprekken met politici, ondernemers, beleidsmakers en journalisten uit het Nederlands-Duitse netwerk. Ook worden de laatste peilingen en uitslagen op de voet gevolgd.

De volgende dag, maandagochtend 27 september, wordt er een digitale ‘Wahlnachlese’ georganiseerd. Hier zullen de uitkomsten van de verkiezingen uitgebreid worden besproken en geduid.

Merkel stabiel politiek gezicht

Heel Europa zal in september met veel interesse naar de Bondsdagverkiezingen kijken. Angela Merkel was niet alleen in Duitsland jarenlang een stabiel politiek gezicht, maar ook in Europa en de rest van de wereld. De volgende bondskanselier wacht daarom een zware taak om die positie over te nemen en Duitsland dezelfde rol in de wereldtop te geven.

Verkiezingen spannend voor Nederland

Duitsland is de belangrijkste handelspartner van Nederland. De verkiezingen bij de oosterburen zijn daarom van groot belang voor de Nederlanders. De tijd zal uitwijzen of de goede economische en culturele betrekkingen tussen beide landen ook onder de nieuwe bondskanselier en bondsdag voortgezet kunnen worden.

Meer informatie over het programma en hoe geïnteresseerden zich kunnen aanmelden, wordt binnenkort op de website van het Duitsland Instituut bekendgemaakt.

X