Succesvolle NRW-dag met INTERREG Deutschland-Nederland en NRW-minister Pinkwart

Succesvolle NRW-dag met INTERREG Deutschland-Nederland en NRW-minister Pinkwart
(c) Alfred Derks / GrenzInfoPunkt Euregio Rhein-Waal

Afgelopen weekend vierde de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen samen met talrijke bezoekers zijn 72-jarige bestaan. Samen met het vrij toegankelijke buiten-festival “Essen-Original” presenteerde NRW zich in al haar verscheidenheid met een omvangrijk podium- en feestprogramma in de binnenstad van Essen op het industriecomplex van Zeche Zollverein.

Ook INTERREG Deutschland-Nederland was aanwezig op deze feestdag van NRW – o.a. vertegenwoordigd door de GrensInfoPunten en het project I-AT (INTERREG Automated Transport) – in de tent van het Ministerium für Wirtschaft, Innovation, Digitalisierung und Energie. Uiteraard mocht ook NRW-Wirtschaftsminister Prof. Dr. Pinkwart niet ontbreken op deze dag. Op zaterdag bezocht hij o.a. de INTERREG-tent, om zich bij het INTERREG-project I-AT te laten informeren over de toekomst van zelfrijdende elektronische voertuigen in het openbaar vervoer en om een indruk te krijgen van het werk van de GrensInfoPunten (o.a. in de regio’s Kleve, Mönchengladbach, Aachen/Eurode en Enschede/Gronau). Op zondag was er bezoek van de Duitse acteur en TV-presentator Thore Schölermann, die tot en met 9 september als zogeheten “Greenrider” op Klimatour door NRW rijdt.

(c) Lara Jansen / Euregio Rhein-Waal

Door het INTERREG-programma Deutschland-Nederland wordt tot 2020 rond 440 miljoen euro in grensoverschrijdende samenwerkingen tussen Nederland, NRW en Niedersachsen geïnvesteerd. Deze middelen worden voor de ene helft ter beschikking gesteld door de Europese Unie, en voor de andere helft door de betrokken INTERREG-partners (NRW, Niedersachsen, Nederland en de 8 Nederlandse grensprovincies) alsook door de projectpartners.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Möchten Sie zweimal wöchentlich und gezielt über Neuigkeiten aus dem
deutsch-niederländischen Geschäftsleben informiert werden?
Dann abonnieren Sie jetzt den kostenlosen AHA24x7.com-Newsletter.

AHA24x7.com wil u graag regelmatig op de hoogte houden met gericht nieuws uit de
Duits-Nederlandse community. Registreer u via onderstaand formulier op de gratis AHA24x7 newsletter.

Datenschutzerklärung | privacy statement

Sie haben den Newsletter erfolgreich abonniert

Beim Versuch, Ihre Anfrage zu senden, ist ein Fehler aufgetreten. Bitte versuche es erneut.

Ich willige ein, dass die mediamixx GmbH meine Daten zur Versendung des AHA24x7-Newsletters nutzt.
X