Vierde editie skateboard interland Nederland-Duitsland in Enschede

Vierde editie skateboard interland Nederland-Duitsland in Enschede
Skatepark De Fabriek. Foto (c) Kilian van Gool.

Op 7 oktober vindt in Skatepark De Fabriek in Enschede de vierde editie van de skateboard interland Nederland-Duitsland plaats. Deze wedstrijd maakt deel uit van Die Tolle Woche, een feestelijke week in Enschede die Nederlanders en Duitsers moet samenbrengen.

Dit grensoverstijgende skateboardevenement heeft als doel om skateboarden niet alleen als sport, maar ook als cultuur te bevorderen. Voor de vierde keer brengt Skateboard Vereniging De Fabriek skateboarders uit Nederland en Duitsland samen voor een wedstrijd die draait om adrenaline, vaardigheden en vriendschap.

Deelnemers van internationaal topniveau

De vierde editie van de skateboard interland belooft niet alleen een strijd te worden tussen skaters van internationaal topniveau, maar ook een dag vol muziek, Duitse delicatessen en een ‘best trick’ wedstrijd. Het evenement staat open voor skateliefhebbers van alle niveaus, of ze nu met elkaar willen concurreren of gewoon willen genieten van de sfeer en indrukwekkende trucs.

Onder meer atleten van het Nederlands Olympisch team en skaters van het gerenommeerde Duitse Titus-skateteam maken hun opwachting in de Enschedese skatearena in de Performance Factory.

Gratis entree

Iedereen die skaten een warm hart toe draagt, van ervaren skateboarder tot fan van de sport, is uitgenodigd om aanwezig te zijn. De entree voor bezoekers is gratis. Deelnemers hebben de mogelijkheid zich op de wedstrijddag in te schrijven.

Het evenement wordt mogelijk gemaakt door Skateboard Vereniging De Fabriek en ondersteund door de gemeente Enschede, Titus skateshop, Nike SB, Serpent Artwork en Flatspot.

Het project skateboard interland wordt medegefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) in het kader van het Interreg-programma Deutschland-Nederland.

X