2500 deelnemers aan Fontys Crossing Borders

2500 deelnemers aan Fontys Crossing Borders
Foto: Michiel Savelsbergh

Tot nu toe hebben 2.500 studenten, docenten, vertegenwoordigers van (regionale) overheden, maatschappelijke organisaties en bedrijven deelgenomen aan het Fontys Crossing Borders (FCB) activiteitenprogramma. Ook zijn er 40 FCB-certificaten uitgereikt aan studenten.

Dat schrijft dr. Mariska van der Giessen, lector FCB, in het jaaroverzicht 2016 dat onlangs is verschenen. Eind 2013 heeft Fontys het Lectoraat International Business & Management in Euregional Perspective in het leven geroepen. Het Fontys Crossing Borders dat hieruit is voortgekomen richt zich op het vergroten van de euregionale kennis en het benutten van de professionele kansen die het Nederlands-Duitse grensgebied biedt.

In dit tweede jaaroverzicht dat is uitgegeven in de vorm van een handzaam notitieboek, staan tussen de notitiepagina’s verslagen van de FCB activiteiten en de onderzoeksactiviteiten van het lectoraat van het afgelopen jaar. Een korte bloemlezing. Student International Business Management Studies, Julia Jespers, is de eerste student die een gouden certificaat heeft gekregen voor deelname aan een sollicitatietraining, bezoek aan een netwerkbeurs in Kempen en een seminar. “Door deelname aan deze activiteiten heeft ze haar euregionale competenties ontwikkeld,” aldus het jaaroverzicht. Trainee Avital Kuperman beschrijft de ervaringen tijdens de dialoog met vluchtelingen ‘onder het genot van een Syrische maaltijd’. Op 20 en 21 mei namen 10 Fontys studenten deel aan het European Youth Event in Straßburg met 7.000 deelnemers uit alle EU-landen. Op 13 oktober namen 400 studenten en 100 bedrijven deel aan de tweede Fontys Venlo Career Day om informeel de mogelijkheden te verkennen. Fontys studenten staken de handen uit de mouwen op de jaarlijkse Limburgse bestuurdersdag op Airport Weeze tijdens een ontmoeting van Duitse en Nederlandse burgemeesters, wethouders en raadsleden.

Hoogtepunt in 2016 was de goedkeuring door de stuurgroep van de euregio rijn-maas-noord van het INTERREG project High Potentials Crossing Borders. Door dit grensoverschrijdende project kunnen studenten van twee Nederlandse en twee Duitse hogescholen gedurende 44 maanden ervaring met de regionale grensoverschrijdende arbeidsmarkt opdoen. De eerstvolgende bijeenkomst is op maandag 21 augustus 2017 bij Scelta Mushrooms in Venlo.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
X