Terugblik: Nederlands-Duitse duurzaamheidsbijeenkomst in Burgers’ Zoo

Terugblik: Nederlands-Duitse duurzaamheidsbijeenkomst in Burgers’ Zoo

Nadat het evenement als gevolg van de coronapandemie een paar keer werd uitgesteld, was het op 19 september dan eindelijk zover: de Nederlands-Duitse duurzaamheidsbijeenkomst van de Dutch-German Desk van accountantskantoor Grant Thornton en communicatiebureau mediamixx kon eindelijk doorgang vinden. In het Safari Meeting Centre in Burgers’ Zoo werd aandachtig geluisterd naar verschillende presentaties, gediscussieerd over de besproken duurzaamheidsthema’s en tot slot genetwerkt.

Duurzaamheid en klimaatbescherming zijn veelbesproken onderwerpen die iedereen aangaan. Ook Burgers’ Zoo draagt hieraan zijn steentje bij en is al sinds 2004 in het bezit van het duurzaamheidscertificaat The Green Key. De Arnhemse dierentuin doet er dan ook alles aan om duurzaamheid steeds verder te integreren in zijn bedrijfsprocessen, diensten en producten. Dit maakte het Safari Meeting Centre tot de perfecte locatie voor het duurzaamheidsevenement.

Duurzaamheid binnen het bedrijfsleven

Na het welkomstwoord van Burgers’ Zoo directeur Alex van Hooff was het de beurt aan verschillende sprekers uit het bedrijfsleven om de implementatie van duurzaamheid binnen hun bedrijf te presenteren. Michael Franken van Teunesen Zand en Grint B.V. en Timon Mund van Omexom gaven met hun project ‘Wasserstoff Impuls Niederrhein’ het startschot voor de presentaties. Samen met Wystrach, dé expert op het gebied van waterstof, houden zij zich bezig met de decentrale winning en vermarkting van waterstof. Vervolgens beschreef David Thorburn, CEO van Ardau Power Holdings, hoe zijn bedrijf fossiele brandstoffen omzet in emissievrije energie. Alle fossiele brandstoffen – van steenkool tot afval uit de industrie of agrarische sector – kunnen zij met behulp van een exotherme chemische reactie omzetten in energie, zonder dat daarbij broeikasgassen vrijkomen. Tot slot vertelde Emma Verheijke van het consultancybureau GT Sinzer hoe je als belastingadviseur je ecologische voetafdruk kunt verkleinen. Binnen alle sectoren zijn namelijk stappen op het gebied van duurzaamheid te maken – ook wanneer dit minder voor de hand liggend is, zoals binnen de financiële dienstverlening.

Gespreksronde en netwerken

Na afloop van de presenaties stond een gespreksronde met de diverse bedrijven op het programma, waarbij ook het publiek input kon leveren en vragen kon stellen. Tot slot hadden de deelnemers de mogelijkheid om gezellig na te praten en te netwerken.

In de video hieronder is een kleine impressie van de duurzaamheidsbijeenkomst te zien.

X