GrensInfoPunt Eems Dollard Regio organiseert kosteloze spreekdag

Op woensdag 18 mei organiseert het GrensInfoPunt Eems Dollard Regio (GIP EDR) voor het eerst sinds lange tijd weer een spreekdag voor grenspendelaars op locatie. Grenspendelaars en hun werkgevers kunnen dan met al vragen op het gebied van belasting, ouderdomspensioen en sociale verzekeringen terecht bij het GIP EDR. Het advies is kosteloos. 

Het GIP EDR geeft gratis informatie en advies over wonen, werken, ondernemen en studeren in of pensioen ontvangen uit het buurland. Vanwege de coronapandemie kon de spreekdag lange tijd niet op locatie, bij de EDR in Bad Nieuweschans, plaatsvinden. Op 18 mei zullen de experts voor het eerst weer fysiek aanwezig zijn. Belangstellenden kunnen hun vragen stellen aan medewerkers van de belastingdiensten uit Groningen en Leer en het Bureau voor Duitse Zaken (BDZ), een speciale afdeling van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) in Nijmegen.

Afspraak maken

Een gratis adviesgesprek is op 18 mei mogelijk tussen 10.00 – 12.30 uur en 13.30 – 16.00 uur. Wie belangstelling heeft voor een adviesgesprek tijdens deze spreekdag, dient via +31 (0)597 521818 contact op te nemen met de adviseurs van het GIP EDR. Dit kan op werkdagen tussen 9.00 en 13.00 uur. Geïnteresseerden kunnen ook een e-mail sturen naar gip@edr.eu, met hierin het telefoonnummer waarop ze goed bereikbaar zijn. Een van de adviseurs zal dan zo spoedig mogelijk contact opnemen om een afspraak in te plannen.

Voor wie niet naar de adviesgesprekken op locatie kan of wil komen, zijn ook telefonische adviesgesprekken mogelijk. In dat geval belt op 18 mei een van de experts op het afgesproken tijdstip.

Contact

GIP EDR is bereikbaar via het contactformulier op de GIP EDR-website of per mail via gip@edr.eu. Voor dringende vragen kunnen grenspendelaars en andere belangstellenden op werkdagen tussen 9.00 en 13.00 uur contact opnemen via +31 (0)597 521818.

De dienstverlening van GrensInfoPunt Eems Dollard Regio wordt mede mogelijk gemaakt door ondersteuning vanuit de provincies Groningen en Drenthe, de Arbeidsmarktregio Drenthe, het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de Duitse deelstaat Niedersachsen, de Landkreisen Emsland en Leer en de Agentur für Arbeit Nordhorn.