Online Nederlands-Duitse lunchmeeting valt in de smaak

Online Nederlands-Duitse lunchmeeting valt in de smaak

De virtuele netwerkbijeenkomst van vijf Duits-Nederlandse Businessclubs uit de grensregio op 15 oktober jl. was een succes. Maandenlang hadden de leden van de meeste Duits-Nederlandse Businessclubs nauwelijks gelegenheid gehad om elkaar onderling te ontmoeten, laat staan contact op te nemen met andere Businessclubs. De digitale speeddating sessie op 15 oktober bood dan ook een opmerkelijke kans voor Duitse en Nederlandse ondernemers om de draad weer op te pakken. Tot stand gekomen was deze tweetalige online bijeenkomst op initiatief van  Anouk Ellen Susan, voorzitter van de Deutsch-Niederländische Gesellschaft Köln e.V.,  en Wouter Timmermans, voorzitter van Stichting Duits-Nederlandse Businessclub Gelderland.

In totaal maakten 44 personen gebruik van deze innovatieve manier van netwerken. Na een korte introductie van initiatiefnemer Anouk Ellen Susan kreeg iedere deelnemende businessclub de gelegenheid zich aan de anderen voor te stellen. Vervolgens werden deelnemers in groepjes voor 10 minuten de zo genaamde breakoutrooms in gestuurd, waar ze elkaar konden leren kennen en hun netwerk uitbreiden. Na een ronde van 10 minuten gingen de deelnemers verder naar de volgende ruimte. Op deze manier werd iedere deelnemer in staat gesteld met zo’n 15 tot 20 anderen in contact te komen. Aan het eind van het uurtje speeddating kwamen alle deelnemers weer in de digitale groepsruimte bij elkaar om de initiatiefnemers van feedback te voorzien.

“Allein bist du schneller, gemeinsam kommst du weiter”

Anouk Ellen Susan.

Die konden terugkijken op een buitengewoon geslaagde bijeenkomst. Anouk Ellen Susan, auteur van het zojuist verschenen boek  “LEKKER anders – Nederlanders en Duitsers: vrienden met elk hun eigen bijzonderheden” en al sinds geruime tijd beroepshalve tweetalig onderweg, toonde zich uitermate tevreden over het enthousiasme van de deelnemers aan deze speeddating sessie.

„Ich bin wahnsinnig glücklich, dass sich meine Idee so erfolgreich und auch so unkompliziert hat umsetzen lassen“, antwoordde zij op navraag van AHA24x7 in het Duits. „Das geht nur, wenn man mit starken Partnern zusammenarbeitet und die gleichen Interessen hat. Und das hatten wir: GEMEINSAM die deutsch-niederländische Community über die Grenzen hinweg zusammenzubringen. Auf eine neue, digitale, innovative Art, gerade in diesen Zeiten. Denn alleine bist du schneller, gemeinsam kommst du weiter“, aldus het motto van Anouk Ellen Susan. „Und so war es auch! Gemeinsam haben wir ein tolles Speeddating veranstaltet und dabei unser Netzwerk vergrößert. Und wir hatten was zu lachen. Ich freue mich auf die nächste Staffel!”

Het was de eerste keer dat er een digitale netwerkbijeenkomst met vijf Duits-Nederlandse Businessclubs plaatsvond. Zonder de strenge maatregelen als gevolg van de pandemie zou een bijeenkomst als deze nooit hebben plaatsgevonden. Vóór corona zou ook dit initiatief er niet zijn geweest. Het signaal dat uitging van deze digitale netwerkbijeenkomst was duidelijk: Businessclubleden in heel Duitsland en Nederland kunnen voortaan op een relatief eenvoudige manier en zonder onkosten met elkaar in gesprek gaan, niet alleen om leuke contacten op te doen, maar ook om business te genereren. “Een perfecte en leuke mogelijkheid voor Gelderse ondernemers om tijdens Corona te netwerken met Duitse en Nederlandse ondernemers”, zo de reactie van mede-initiatiefnemer Wouter Timmermans.

“Das schmeckt nach mehr!”

“Leuk om mensen te ontmoeten die beseffen dat werken en leven in en met twee culturen uitdagingen met zich meebrengt, en daarmee ook mooie kansen en verrijking. Das is precies wat wij de mensen ook tijdens onze trainingen willen meegeven”, aldus intercultureel trainer Anke Dorenbos van Dorenbos Connect. “Das schmeckt nach mehr! Ich bin ganz begeistert von unserer niederländisch-deutschen online Veranstaltung“, betonte José de Baan vom Niederländisch-Deutschen Businessclub Kleve. „Für mich steht schon jetzt fest: eine Veranstaltung wie diese werden wir in nächster Zeit öfters organisieren. Wichtig ist, dass in der deutsch-niederländischen Community ein stetiger Austausch stattfindet. Davon wird jede/r grenzüberschreitend profitieren: Kenntnisse vermitteln, sich inspirieren lassen, Erfahrungen austauschen, Tipps geben, Netzwerke teilen usw. Vielen Dank für diese Zusammenarbeit der besonderen Art!“

Voor informatie over komende meetings, mail naar vorstand@dng.koeln // Wer informiert bleiben möchte über anstehende Veranstaltungen dieser Art: E-Mail an: vorstand@dng.koeln

X