Toeristische sector verwacht meer Duitse gasten

Toeristische sector verwacht meer Duitse gasten
Fietsers op de Veluwe.

De toeristische sector zet in 2017 sterk in op de ontvangst van meer Duitse gasten. Onder aanvoering van het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen (RBT KAN) wordt een grote hoeveelheid aan marketingactiviteiten ingezet voor de Duitse markt. De activiteiten worden breed ondersteund door het toeristisch bedrijfsleven. De regio is goed zichtbaar dankzij prominente persaandacht in Duitse media en met de campagne ‘Das andere Holland´ zijn er veel online-activiteiten gericht op Duitsers. De social media-kanalen van de campagne vertonen interessante aanbiedingen en bloggers vertellen er hun verhalen aan hun volgers. Maar ook achter de schermen investeert RBT KAN in de vergroting van gastvrijheid voor Duitse gasten en zijn er online trainingen voor ondernemers.

RBT KAN voert dit voorjaar een groot marketingprogramma uit dat Duitsers in Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen zal stimuleren een vakantie in de regio door te brengen. Kansrijk, omdat daar 25 miljoen potentiële toeristen wonen die interesse hebben in een vakantie in het buurland. Statistieken wijzen uit dat het aantal door hun doorgebrachte vakanties in Nederland groeiend is en dat Gelderland een steeds groter stuk van die taart meekrijgt. Van groot belang omdat de binnenlandse vakantiemarkt al jaren op gelijk niveau blijft. Herre Dijkema, directeur RBT KAN: “We presenteren onze regio aan de Duitsers als ‘Das andere Holland’, een gastvriendelijke bestemming dichtbij, met aantrekkelijke recreatiemogelijkheden en een prima alternatief voor de Nederlandse kust. We presenteren dit voorjaar de regio Arnhem Nijmegen in een uitgebreide special in grote Duitse kranten en zetten de regio als fietsbestemming online op lekkerradeln.de. Bovendien investeren we sterk in de vergroting van de gastvrijheid voor die Duitse gasten”.

Bedrijfsleven actief

Burgers´ Zoo had in maart al twee weekenden een gigantische toeloop van Duitse gasten – teken dat het toeristisch product perfect aansluit bij de interesses. Met de aanstaande opening van de Mangrove is de Zoo ervan overtuigd goed op het netvlies van de Duitser te blijven staan. Ook de hotels in de regio Arnhem Nijmegen merken een groeiende toestroom van Duitse gasten. Marcel Hoogenboom, hotelmanager Fletcher Hotel Erica in Berg en Dal: ”De laatste drie jaar zien we een sterke stijging van het aantal buitenlandse gasten. Niet alleen vanuit Duitsland, maar ook vanuit Vlaanderen en Groot-Brittannië. Het grote congres Velocity dat in juni in de regio Arnhem Nijmegen wordt gehouden draagt daar ook zijn steentje aan bij”.

Vergroting gastvrijheid

Het werven van Duitse gasten is belangrijk. Maar nog essentiëler is een gastvrije ontvangst ter plaatse. Om receptiemedewerkers daar verder in te scholen heeft RBT KAN een online trainingsplatform opgezet, waarin zij gratis kennis kunnen opdoen. De training ’Hoe ga ik om met de Duitse gast, tips & trucs’, geeft hun alle gereedschappen om de Duitse gasten nog gastvrijer tegemoet te treden. Dijkema: “Inmiddels heeft al een groot aantal frontofficemedewerkers zo’n training gevolgd. RBT KAN heeft de afgelopen winter het toeristisch bedrijfsleven ook taalcursussen Duits en een training online marketing Duitse markt aangeboden. De basis is hiermee gelegd. We zijn klaar voor de ontvangst van veel Duitse gasten gedurende dit toeristische seizoen!”.

 

X