90 procent Duitse bedrijven merkt gevolgen coronacrisis

90 procent Duitse bedrijven merkt gevolgen coronacrisis

Niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland heeft het coronavirus steeds meer invloed op de economie. Uit een enquête van de Deutscher Industrie- und Handelskammertag blijkt dat ruim 90 procent van de bedrijven in Duitsland nu al gevolgen ondervindt van de coronacrisis. Dat meldt de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK).

De genomen voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus brengen veel bedrijven deels tot stilstand. Dat heeft weer gevolgen voor andere bedrijven. Daarnaast is er minder vraag naar goederen en diensten. Bijna de helft van de ondervraagden meldt geannuleerde orders. 40 procent heeft te maken met liquiditeitsknelpunten en maakt zich zorgen over het voortbestaan van hun bedrijf. 18 procent maakt zich zelfs grote zorgen om een faillissement.

Omzetdaling

De enquête laat zien dat ruim vier op de vijf bedrijven in 2020 een daling in de omzet verwacht. Een kwart van de bedrijven verwacht daarbij zelfs een daling van meer dan 50 procent. Hierbij gaat het vooral om kleine bedrijven, horecaondernemingen en bedrijven uit de toeristensector. In de horeca en detailhandel wordt stilstand van bedrijfsactiviteiten veroorzaakt door gesloten restaurants, cafés en winkels. Dat geldt ook voor veel dienstverleners als schoonheidssalons en kapsalons.

Ook in de toeleveringsketen zijn de uitdagingen groot. Een kwart van de ondernemers geeft aan dat er in de productie een gebrek is aan bepaalde goederen of diensten en dat er knelpunten zijn in de logistiek.

Werkgelegenheid

De coronacrisis heeft ook grote invloed op de werkgelegenheid. 38 procent van de ondervraagde ondernemers verwacht het personeelsbestand in te moeten krimpen – in het toerisme en de horeca zelfs met tweederde van de banen.

De overheidsmaatregelen die zijn aangenomen om werkgelegenheid en liquiditeit veilig te stellen zijn volgens de ondervraagden dan ook van groot belang. Met name de arbeidstijdverkorting is noodzakelijk voor verbetering op de middellange termijn.

Ondersteuning vanuit de overheid

Gezien de enorme economische uitdagingen hebben de landelijke- en deelstaatregeringen een reeks steunmaatregelen genomen. Onder deze maatregelen vallen o.a. liquiditeitssteun in de vorm van subsidies en uitstel van betaling, alsmede de arbeidstijdverkortingstoelage. 84 procent van de bedrijven in de industrie geeft aan dat de arbeidstijdverkorting momenteel een van de belangrijkste handvaten is.

Voor meer dan tweederde van de bedrijven zijn de overheidssubsidies van groot belang. Vooral voor kleine bedrijven met minder dan twintig werknemers is dit de belangrijkste maatregel.

fapjunk
yasbetir1.xyz winbet-bet.com 1kickbet1.com 1xbet-ir1.xyz hattrickbet1.com 4shart.com manotobet.net hazaratir.com takbetir2.xyz 1betcart.com betforwardperir.xyz alvinbet.help/ ritzobet.org betforward.com.co betforward.help betfa.cam 2betboro.com 1xbete.org 1xbett.bet romabet.cam megapari.cam mahbet.cam وان ایکس بت بت فوروارد io games paper.io unblocked games unblocked games unblocked games yohoho unblocked

bahçeşehir evden eve nakliyat

başiktaş evden eve nakliyat

bağcılar evden eve nakliyat

beylikdüzü evden eve nakliyat

bakırköy evden eve nakliyat

başakşehir evden eve nakliyat

bahçelievler evden eve nakliyat

ıspartakule evden eve nakliyat

london escorts
şehirler arası nakliyat manisa şehirler arası nakliyat Çanakkale şehirler arası nakliyat Balıkesir şehirler arası nakliyat şehirler arası nakliyat şehirler arası nakliyat Tuzcuoğlu nakliyat
العربية مع كبير الثدي مارس الجنس
watch sister fucking
cadouri valentines day 2024
Meet disabled singles in Coffee shops
pierde virginitatea
asian sex with doll
Sfaturi pentru alimentația sănătoasă
teen redhead threesome
istanbul evden eve nakliyat Eşya depolama Ev depolama
İngilizce Türkçe çeviri siteleri kullanıcıların metinleri veya belgeleri yükleyerek anında tercüme yapmalarını sağlayan platformlardır Genellikle temel çeviri ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılır ve geniş bir kullanıcı kitlesine hizmet verir. Ancak, tam anlamıyla doğru ve dilbilgisine uygun çeviriler için profesyonel çeviri hizmetlerine başvurmak daha güvenilir olabilir. Bu siteler, hızlı ve pratik bir çözüm sunarken, özellikle hassas veya teknik metinlerin çevirisinde profesyonel bir çevirmenin becerileri ve deneyimi gerekebilir.ingilizceturkce.gen.tr
Spanish to English translation involves accurately conveying not only the words but also the meaning, tone, and cultural nuances of the original text. Skilled translators proficient in both Spanish and English are essential to ensure accurate and effective translations. They must have a deep understanding of both languages' grammar, vocabulary, and idiomatic expressions to deliver high-quality translations. Spanish to English translation is widely used in various fields, including business, literature, media, and international communication. It plays a vital role in enabling cross-cultural understanding and facilitating global interactions.spanishenglish.net
X