Aken gaat digitaal

Aken gaat digitaal

De Duitse stad Aken zet vol in op digitalisering. De stad wil uitgroeien tot dé ‘digitale hub’ van de deelstaat Noordrijn-Westfalen, waar start-ups, bedrijfsleven en industrie vruchtbaar samenwerken aan innovaties. Ook tijdens het evenement ‘Aachen 2025’ dat plaatsvindt van 23-25 september 2016 profileert de Duitse stad zich als toonaangevende technologieregio aan alle inwoners en bezoekers.

De regio Aken werkt naar eigen zeggen flink aan technologieën van de toekomst. De IHK Aachen, de Stad en Städteregion Aachen, de Handwerkskammer en FH Aachen hebben de handen ineengeslagen en zetten fors in op versterking van het digitale karakter van de stad Aachen. Ze willen Aken profileren als dé ‘digitale hub’ van Noordrijn-Westfalen.

Aachen 2025
In september van dit jaar laat Aken zien wat het qua nieuwe technologie allemaal in huis heeft. Gedurende het weekend van 23 tot 25 september wordt tijdens het evenement ‘Aachen 2025’ getoond hoe de stad er over negen jaar, in 2025, uit zal zien. Hiervoor kunnen geïnteresseerde inwoners en bezoekers een kijkje nemen in verschillende themaparken. In de themaparken worden uiteenlopende vragen over de toekomst op speelse wijze, met concrete en spannende voorbeelden en met behulp van de allernieuwste producten beantwoord. De themaparken hebben betrekking op thema’s als wonen, werken, communicatie, gezondheid en mobiliteit. Ook vinden er lezingen van topsprekers, internationale trendwatchers, lokale bedrijven en onderwijsinstellingen plaats.

Deelname bedrijven
Bedrijven kunnen tijdens Aachen 2025 hun producten, technologieën, en diensten presenteren aan naar verwachting meer dan 10.000 bezoekers. Ook verschillende Nederlandse bedrijven en instellingen nemen deel aan het evenement. Zo zijn uit Limburg onder meer Maastricht University, Zuyderland, Continium en de Smart Services Campus aanwezig. Meer informatie over deelname is te vinden op de (Nederlandstalige) website.

Lees verder op ZuidLimburg.nl.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
X