Breder perspectief door opleiding in Duitsland

Breder perspectief door opleiding in Duitsland
Impressie van een eerdere editie van de Nederlands-Duitse Euregio Studiekeuzebeurs

Je diploma op zak en dan? Met deze vraag kampen veel jongeren die nu nog in het eindexamenjaar van de havo of het vwo zitten en hopen volgend jaar het felbegeerde papiertje in handen hebben. Voor wie een vervolgopleiding wil gaan doen en wil gaan studeren, kan een kijkje over de grens bij onze oosterburen de moeite waard zijn. Maar welke hogescholen en universiteiten zijn er überhaupt en hoe zit het bijvoorbeeld met het recht op studiefinanciering? Scholieren en hun ouders leren hier meer over tijdens de Nederlands-Duitse Euregio Studiekeuzebeurs op 17 september 2022 bij de Euregio Rijn-Waal.

“Tijdens een bezoek aan de Nederlands-Duitse Euregio Studiekeuzebeurs krijgen zowel Nederlandse als Duitse scholieren een goede indruk van de mogelijkheden die een opleiding aan de andere kant van de grens biedt”, aldus Marco Flipse van de Euregio Rijn-Waal. In totaal tien hogescholen en universiteiten presenteren zichzelf en hun opleidingen op locatie in Kleve. Op de website https://euregio-hochschultag.eu/nl/home-nl/ is bovendien uitgebreide informatie over de verschillende onderwijsinstellingen te vinden.

Er worden diverse presentaties gehouden waarin de scholieren meer te weten komen over een studie aan de andere kant van de grens. Eerst krijgen ze tips over studeren in Duitsland en Nederland, bijvoorbeeld over studiefinanciering, verschillen tussen het Nederlandse en Duitse onderwijssysteem, op kamers wonen, beurzen en diploma-erkenning. UWV geeft de aanwezigen een inkijkje in carrièremogelijkheden na de studie.

Aanmelden en meer informatie

Wie op zaterdag 17 september van 10.00 tot 14.30 uur aan de Nederlands-Duitse Euregio Studiekeuzebeurs in Kleve (Emmericher Straße 24, 47533 Kleve (D)) wil deelnemen, kan zich via het aanmeldformulier op de website https://euregio-hochschultag.eu/nl/home-nl/ aanmelden of een e-mail sturen naar gip@euregio.org. Deelname is kosteloos.

X