Duits werkt!: waarom Duits leren op de middelbare school zo nuttig is

Duits werkt!: waarom Duits leren op de middelbare school zo nuttig is
Berlijn.

Wie in de grensregio woont, weet het wellicht al: in het zakenleven komt een aardig woordje Duits goed van pas. Maar ook in de rest van het land zijn werknemers die Duits spreken extra gewild. Toch is het vak Duits niet erg populair op de middelbare school. In het kader van ‘Duits werkt!’ bezoeken ondernemers daarom van 24 t/m 28 januari middelbare scholen om scholieren enthousiast te maken over het vak Duits.

De ondernemers leggen tijdens deze lessen uit aan scholieren waarom het zo nuttig is om Duits te spreken wanneer je met Duitsers samenwerkt en waarom je meer kans maakt op een baan wanneer je Duits spreekt. Doel van de gastlessen is om scholieren meer inzicht in het belang van Duits te geven en te motiveren om de taal te leren.

Actiegroep Duits

‘Duits werkt!’ is een gastlesprogramma van de Actiegroep Duits, die bestaat uit de Duitse Ambassade in Den Haag, het Duitsland Instituut Amsterdam, de Duits-Nederlandse Handelskamer, het Goethe-Institut Niederlande en de Zentralstelle für das Auslandsschulwesen.

Meer informatie en aanmelden

De ondernemers zullen in principe Nederlands spreken tijdens de gastles. Er zijn geen kosten aan de gastles verbonden.

Docenten die meer willen weten over de gastlessen, kunnen hier verder lezen. Bedrijven vinden hier meer informatie.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via het aanmeldformulier. Op deze kaart is te zien welke scholen en bedrijven zich al aangemeld hebben.

X