Duitsland voert strengere coronamaatregelen in

Duitsland voert strengere coronamaatregelen in

Ook in Duitsland is de omikronvariant van het coronavirus bezig aan een snelle opmars. De Duitse regering en de zestien Duitse deelstaten hebben daarom gisteren nieuwe coronamaatregelen aangekondigd, die uiterlijk 28 december ingaan.

Vanaf dan mogen gevaccineerde en genezen personen nog maar met maximaal tien personen bij elkaar komen. Kinderen tot en met 14 jaar tellen niet mee. Zodra iemand aanwezig is die niet gevaccineerd of hersteld is, mogen er buiten het eigen huishouden slechts twee personen aanwezig zijn. De Duitse regering raadt alle inwoners van Duitsland aan om zich te (laten) testen wanneer ze met meerdere mensen bij elkaar komen, ook wanneer zij geen klachten hebben.

Grote sport- en culturele evenementen, zoals voetbalwedstrijden, dienen vanaf 28 december zonder toeschouwers plaats te vinden. Clubs en discotheken moeten hun deuren sluiten; evenementen waarbij gedanst wordt, zijn verboden.

Regels mogen ook al eerder ingevoerd worden

De deelstaten mogen er ook voor kiezen om de regels al eerder in te laten gaan dan 28 december. Hamburg legt de beperkingen bijvoorbeeld al vanaf 24 december op. De deelstaten mogen daarnaast ook maatregelen invoeren die strenger zijn dan de nieuwe maatregelen.

Lees verder bij de Tagesschau.

X