Duitslanddag: dé dag over zakendoen in Duitsland

Duitslanddag: dé dag over zakendoen in Duitsland
Foto: DNHK

Duitsland is wederom de grootste handelspartner van Nederland. Maar wat moeten ondernemers doen om succesvol te zijn in het buurland? Om deze vraag te beantwoorden brengt de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) op dinsdag 17 april 2018 succesvolle ondernemers in Utrecht op de Duitslanddag bij elkaar. Geïnteresseerde ondernemers kunnen hier in één dag de beste tips voor succes in Duitsland binnenhalen. 

Grote spelers zoals Randstad, ING, Rabobank, Mercedes en Tribes vertellen over hun ervaringen op de Duitse markt en geven tips. Ook zijn er jonge succesvolle bedrijven zoals Tony’s Chocolonely, Sendcloud en 3D Hubs op de dag aanwezig om te vertellen hoe zij in Duitsland van start zijn gegaan en welke valkuilen andere ondernemers moeten vermijden. Het volledige programma met alle sprekers staat nu online onder www.duitslanddag.nl/programma

Workshopprogramma over juridische en fiscale vraagstukken

Tijdens verschillende workshops en infosessies worden onder andere de vragen beantwoord, welke juridische en fiscale aspecten bij het zakendoen in Duitsland komen kijken en wat de beste marketingstrategie voor een product kan zijn. Ook vinden er workshops plaats over onder meer hightech in Duitsland (3D-printing en digitalisering), de domoticatrend in Duitsland en over blockchain in de internationale handel. Daarnaast is er een beursvloer met 45 informatiestands en veel tijd om te netwerken.

Deelname is gratis 

Ondernemers kunnen zich nu aanmelden via www.duitslanddag.nl/aanmelden. Deelname aan de Duitslanddag is gratis voor Nederlandse bedrijven die zich oriënteren op de Duitse markt of hun activiteiten in het buurland willen uitbreiden. De Duitslanddag vindt van 9.30 uur tot 17.00 uur plaats in De Fabrique, Westkanaaldijk 7 in Utrecht.

X