july, 2021

06jul12:0012:45Online seminar 'Get ready for the German market': Duitse contracten en Algemene VoorwaardenVNO-NCW Midden en STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater

more

Event Details

STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater en VNO-NCW Midden organiseren een drietal webinars, waarbij inzicht wordt gegeven in de Duitse manier van zakendoen. Tussen 12.00 – 12.45 uur delen de experts hun ervaringen en beantwoorden zij al jouw vragen.

De handel met het Verenigd Koninkrijk is sinds de Brexit niet eenvoudiger geworden. Veel internationaal georiënteerde ondernemers kijken ook naar de ontwikkelingen en economische marktkansen die de Duitse markt biedt. In 2018 importeerde Duitsland voor 97 miljard euro aan Nederlandse goederen. Ruim 42 miljard kwam uit de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Aanleiding genoeg om de handelsrelatie met Duitsland te versterken.

Het sluiten van overeenkomsten naar Duits recht.

In deze sessie zullen de werking en de gevaren van het voor Nederlanders onbekende “Kaufmännische Bestätigungsschreiben” centraal staan. Daarnaast wordt ingegaan op de kansen en bedreigingen van de Algemene Voorwaarden. En ook zal besproken worden welke potentiële kansen en gevaren verbonden zijn aan bepaalde rechtskeuzes (‘welk récht is van toepassing’) en forumkeuzes (‘welke rechter is bevoegd i.g.v. een juridisch geschil’).

Spreker: Udo Croonenbrock, Rechtsanwalt bij STRICK – Rechtsanwälte & Steuerberater

Kosten: aan deelname zijn geen kosten verbonden
Datum: 06-07-2021
Tijd: 12:00 – 12:45 uur
Spreker(s): Udo Croonenbrock

Organisator: VNO NCW Midden i.s.m. STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater
Moderator: Rob Oostermeijer

Aanmelding: https://bit.ly/3fpbU33

Time

(Tuesday) 12:00 - 12:45

X