Gemeente Den Haag helpt Haagse ondernemers op Duitse markt

Gemeente Den Haag helpt Haagse ondernemers op Duitse markt

De Gemeente Den Haag gaat tien Haagse ondernemers helpen bij de stap naar Duitsland. Het project is onderdeel van het beleid waarmee de gemeente de kansen van Haagse ondernemers in het buitenland wil vergroten.  

Volgend jaar selecteert de Gemeente Den Haag tien ervaren ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf die ondersteuning krijgen bij de stap op de Duitse afzetmarkt. Zij krijgen begeleiding bij het ontwikkelen van een businessplan, een taal- en cultuurtraining, matchmaking, marktonderzoek en juridische ondersteuning. Ook worden de ondernemers geïntroduceerd bij lokale en nationale branche- en handelsorganisaties.

De gemeente werkt binnen het project samen met de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK), MKB Den Haag, VNO-NCW West en de Nederlandse honorair-consul in Baden-Württemberg, Willem van Agtmael.

“Investeringen van dochterbedrijven in het buitenland zorgen voor een groei van Haagse moederbedrijven”, zegt wethouder Karsten Klein in het AD. “Duitsland biedt veel kansen. Als je het maar op de juiste manier doet, met de juiste kennis en het juiste netwerk. Daarbij gaan wij helpen.”

X