GrensInfoPunt Eems Dollard Regio organiseert telefonische spreekdag

GrensInfoPunt Eems Dollard Regio organiseert telefonische spreekdag
(c) GrensInfoPunt Eems Dollard Regio

In Nederland wonen, maar elke dag de grens oversteken om in Duitsland te werken (of vice versa): voor een heleboel inwoners van de grensregio is dat heel normaal. Zij hebben echter vaak veel vragen over de gevolgen van hun werkzaamheden in het buurland: waar betaal ik mijn belasting, waar bouw ik pensioen op, krijg ik Nederlandse of Duitse kinderbijslag, en hoe zit het met de hypotheekrenteaftrek? Het GrensInfoPunt Eems Dollard Regio (GIP EDR) organiseert daarom op woensdag 21 april een telefonische spreekdag. Grenspendelaars en werkgevers kunnen die dag al hun vragen omtrent werken in en personeel uit het buurland stellen. Ook mensen die naar het buurland willen emigreren of dat al gedaan hebben en studenten die in het buurland studeren, kunnen bij het GIP EDR terecht. Het GIP EDR kan tevens coronagerelateerde vragen van grenspendelaars beantwoorden.

Vanwege de coronapandemie kan de spreekdag niet op locatie plaatsvinden. Daarom kunnen belangstellenden hun vragen nu telefonisch stellen aan medewerkers van de belastingdiensten uit Groningen en Leer en het Bureau voor Duitse Zaken (BDZ), een speciale afdeling van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) in Nijmegen. De adviesgesprekken worden gehouden tussen 10.00 – 12.30 uur en 13.30 – 16.00 uur. Belangstellenden worden op een afgesproken tijdstip door een van de experts gebeld. De gesprekken zijn gratis.

Geïnteresseerden die een tijdslot willen boeken, kunnen op werkdagen tussen 9.00 – 13.00 uur of 14.00 – 16.00 uur contact opnemen met de adviseurs van GIP EDR via +31 (0)597 521818.

Online en telefonisch bereikbaar 

De adviseurs van GIP EDR geven, net als de andere medewerkers van de Eems Dollard Regio, gehoor aan de oproep van de regeringen aan weerszijden van de grens en werken nog steeds vanuit huis. GIP EDR is om die reden momenteel voornamelijk bereikbaar via het online contactformulier op de GIP EDR-website of per mail via gip@edr.eu. Grenspendelaars en andere belangstellenden kunnen de adviseurs op werkdagen tussen 9.00 – 13.00 uur voor dringende vragen telefonisch bereiken via +31 (0)597-521818.

De dienstverlening van GrensInfoPunt Eems Dollard Regio (GIP EDR) wordt mede mogelijk gemaakt door ondersteuning vanuit de provincies Groningen en Drenthe, de Arbeidsmarktregio Drenthe, het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de Duitse deelstaat Niedersachsen, de Landkreisen Emsland en Leer en de Agentur für Arbeit Nordhorn.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
X