Grensoverschrijdend zakendoen in Mönchengladbach

Grensoverschrijdend zakendoen in Mönchengladbach

Op 8 november 2017 vindt in het Borussia-Park in Mönchengladbach voor de 8e keer de Nederlands-Duitse Handelsdag plaats. Nederlandse en Duitse ondernemers zijn tussen 13 en 19.30 uur van harte welkom om nieuwe contacten te leggen en mogelijkheden tot grensoverschrijdende samenwerking te verkennen.

“De Niederrhein en Nederland zijn op een heel bijzondere manier met elkaar verbonden”, legt Wolfram Lasseur van organisator IHK Mittlerer Niederrhein uit. “Culturele en familiebanden tussen de twee buren bestaan al eeuwen. Dit geldt ook voor de economische contacten.” Duitsland is de grootste handelspartner van Nederland – geen enkel land levert meer goederen aan de Bondsrepubliek Duitsland. Aan de andere kant staat Nederland op de 4e plaats als afzetmarkt voor Duitse producten achter Frankrijk, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

De juiste business partner vinden

Tijdens de Nederlands-Duitse Handelsdag bestaat ruimschoots de gelegenheid om nieuwe contacten te leggen en reeds bestaande netwerken te onderhouden. De focus ligt op het netwerken met een persoonlijke uitwisseling van informatie en het voeren van een goed gesprek. Ervaren experts geven tips en advies in de verschillende workshops. Op de informatiemarkt zijn meer dan 60 bedrijven aanwezig die actief zijn in beide landen. Zij presenteren hier hun ideeën, producten en diensten. Een georganiseerde b2b-matchmaking ondersteunt de aanwezigen bij het vinden van de juiste business partners. Ondernemers die aan de matchmaking willen deelnemen, kunnen zich nog tot 7 november opgeven. Uit de lijst van deelnemers kunnen de ondernemers dan zelf hun gewenste gesprekspartners kiezen.

Branche overkoepelend

De Nederlands-Duitse Handelsdag is gericht op ondernemers en andere beslissers met een interesse in de Duits-Nederlandse zakelijke betrekkingen. De organisatie is in handen van de Duitse Industrie- und Handelskammer (IHK) Mittlerer Niederrhein, de Kamer van Koophandel, de IHK Aachen, de Niederrheinische IHK Duisburg – Wesel – Kleve zu Duisburg, Standort Niederrhein GmbH, de DNHK, NRW.International GmbH en de vertegenwoordigingen van het Koninkrijk der Nederlanden in Duitsland. De organisatoren benadrukken het sector overstijgende karakter van het evenement. Handwerklieden en vertegenwoordigers uit de industrie en de handel zijn hier net zo welkom als dienstverleners.

Meer informatie over de Duits-Nederlandse Handelsdag is te vinden op de website van de IHK Mittlerer Niederrhein.

X