‘Hockey meets Business’: Duits-Nederlands evenement tijdens EK Hockey

‘Hockey meets Business’: Duits-Nederlands evenement tijdens EK Hockey
V.l.n.r. Willemijn van der Toorn (consulaat-generaal van Nederland in Düsseldorf), Dr. Ulrich Schückhaus (voorzitter directie Wirtschaftsförderung Mönchengladbach), Dr. Vincent Pijnenburg (voorzitter Business Club Maas Rhein), Maike Hajjoubi (directrice euregio rijn maas noord), Peter Bungenberg (Ondernemend Venlo), Jürgen Steinmetz (directeur IHK Mittlerer Niederrhein), Felix Heinrichs (burgemeester Mönchengladbach). Foto © Andreas Baum.

Met een frietje en een frikandel grensoverschrijdend zakendoen stimuleren, de samenwerking in de Nederlands-Duitse grensregio versterken en tegelijkertijd de nationale hockeyteams van Nederland en Duitsland aanmoedigen: dat was het motto van het evenement ’Hockey meets Business’, dat op maandag 21 augustus werd georganiseerd in het Hockeypark in Mönchengladbach.

Ter gelegenheid van de groepswedstrijd tussen de nationale Nederlandse en Duitse mannenteams kwamen ongeveer tachtig vertegenwoordigers uit het Nederlandse en Duitse bedrijfsleven bij elkaar. Het gezamenlijke netwerkevenement werd georganiseerd door Wirtschaftsförderung Mönchengladbach GmbH, de Business Club Maas Rhein, de IHK Mittlerer Niederrhein en Ondernemend Venlo en werd gefinancierd door het Interreg VI-programma Deutschland-Nederland.

Nieuwe contacten

„De EuroHockey 2023 in Mönchengladbach biedt een goede gelegenheid om grensoverschrijdende relaties te verdiepen en nieuwe contacten te leggen door middel van de gemeenschappelijke liefde voor hockey. De groepswedstrijd tussen het Nederlandse en Duitse mannenteam vormde de perfecte gelegenheid om met elkaar in gesprek te komen,“ aldus burgemeester Felix Heinrichs van Mönchengladbach.

Belangrijke betrekkingen

Speciale gast op het evenement was Willemijn van der Toorn, consul op het consulaat-generaal van Nederland in Düsseldorf. In haar welkomstwoord ging ze in op het belang van de Duits-Nederlandse betrekkingen – zowel in sportieve als in economische zin. In de daaropvolgende toespraak over het belang van economische betrekkingen werd nogmaals gewezen op het aanbod van de projectpartners en hun respectievelijke activiteiten in de grensregio. Daarna werd de EK-wedstrijd bekeken, die Duitsland met 3:0 won.

X