Leren van de buren: leerlingen van de Euregio Realschule weten er alles van

Leren van de buren: leerlingen van de Euregio Realschule weten er alles van

Wat kun je allemaal leren van je buren? Duitse en Nederlandse leerlingen van de Euregio Realschule in Kranenburg vertellen in een filmpje waarom ze het zo leuk vinden om met elkaar op school te zitten. Ook het leren van elkaars taal vinden ze heel belangrijk. Het filmpje is een teaser voor het congres ‘Lernen vom Nachbarn / Leren van de buren’, dat op maandag 23 april a.s. plaatsvindt in Kleve.

Het congres “Leren van de Buren’ is bedoeld voor docenten Duits en Nederlands en is onderdeel van het Interreg-project Nachbarsprache & buurcultuur van de Radboud Universiteit Nijmegen en de Universiteit Duisburg-Essen. Tijdens het congres vinden er verschillende workshops en lezingen plaats rond thema’s als buurtaalonderwijs, meertaligheid, stages, scholen- en docentenuitwisseling en onderwijsmateriaal. Ook is er een materiaalbeurs voor lessen Nederlands en Duits te vinden.

Aanmelding is helaas niet meer mogelijk, wel is er een wachtlijst. Meer informatie is te vinden op de website van het project Nachbarsprache & Buurcultuur.

Bekijk het filmpje met de leerlingen van de Euregio Realschule Kranenburg hier.

X