Nederlanders en Duitsers schouder aan schouder voor Oekraïne

Nederlanders en Duitsers schouder aan schouder voor Oekraïne

De oorlog in Oekraïne treft ons allemaal en raakt ons diep in ons hart. Uit solidariteit met de bevolking van Oekraïne hebben Nederlandse en Duitse inwoners van Dinxperlo en de Duitse plaatsen Suderwick en Isselburg het initiatief genomen voor een symbolische grensoverschrijdende menselijke keten in Nederland én Duitsland. Hiermee willen ze laten zien dat Europeanen langs de grens samen in vrede kunnen leven. Ook willen de deelnemers zich hiermee in stilte tegen de aanval op vrijheid en democratie verzetten en laten zien dat ze zich verbonden voelen met het onmenselijke leed in Oekraïne. 

Op zaterdag 12 maart zullen Nederlanders en Duitsers zich om 19.00 uur verzamelen op de Dorfplatz in Suderwick, het Prins Clausplein in Dinxperlo en de Brüggenhütte in Isselburg. De deelnemers vormen vervolgens vanaf deze plaatsen op de stoep in stilte een ketting van mensen richting de St. Michaëlskirche aan de Heelweg in Suderwick. Daarna verspreiden ze zich over de hele route. Terwijl de menselijke keten wordt gevormd, zullen in Dinxperlo en Suderwick kerkklokken luiden die oproepen tot vrede. Om 19.30 uur is de bijeenkomst afgelopen.

De route in beeld.

Deelnemers wordt gevraagd om een kaars mee te nemen en op hun plaats in de keten aan te steken. Vlaggen zijn niet gewenst. Deelnemers wordt tevens gevraagd zich aan de aanwijzingen van de organisatie te houden.

Contactpersonen organisatie

Lex Schellevis (lex@dds.nl)
Werner Brand (werner-brand@t-online.de)
Martin Schulz (Martin1Schulz@web.de )

X