Nederlands-Duitse Businessclubs steken weer virtueel de koppen bij elkaar

Nederlands-Duitse Businessclubs steken weer virtueel de koppen bij elkaar

De derde virtuele netwerkbijeenkomst van de Duits-Nederlandse Businessclubs uit de grensregio’s op 25 februari was evenals de voorgaande sessies een doorslaand succes. 40 personen maakten gebruik van deze innovatieve manier van netwerken en konden na afloop terugkijken op een buitengewoon geslaagde bijeenkomst. Voor de initiatiefnemers van deze online speeddatesessie, Anouk Ellen Susan, voorzitster van de Deutsch-Niederländische Gesellschaft Köln e.V., en Wouter Timmermans, voorzitter van Stichting Duits-Nederlandse Businessclub Gelderland, was de positieve feedback een aanmoediging. “Juist omdat persoonlijke contacten momenteel bijna niet mogelijk zijn, biedt deze manier van netwerken uitkomst”, aldus Susan.

Op donderdag 18 maart is het weer zover. Acht deelnemende organisaties steken op die dag tijdens een bijeenkomst tussen 12.00 en 13.00 uur virtueel de koppen bij elkaar. Dit keer op een iets andere manier dan tijdens de vorige bijeenkomsten: verschillende ondernemers brengen nu tijdens een presentatie van ca. 10 minuten verslag uit van hun bevindingen ten tijde van de corona-lockdown. Medewerkers van Flower & Shower, WWM GmbH, Akarton BV en Chilihouse TV & Medien vertellen hoe zij in hun bedrijf met de nieuwe uitdagingen zijn omgegaan en welke consequenties deze hebben gehad voor de samenwerking met zakenpartners van over de grens. Het doel hiervan is om collega-ondernemers te laten delen in hun ervaringen.

Ondanks restricties toch netwerken 

Het idee voor deze online bijeenkomsten is ontstaan tijdens de regelmatige gesprekken met de voorzitters van de Businessclubs aan beide zijden van de grens: met de Duits-Nederlandse Businessclub Kleve, de Stichting Duits-Nederlandse Businessclub Gelderland, de Business Club Maas-Rhein en de Grenzhoppers. Omdat in tijden als deze netwerkbijeenkomsten niet of nauwelijks plaats kunnen vinden, leek het de initiatiefnemers nuttig om eens te kijken of men ondanks de restricties van de pandemie gezamenlijk iets innovatiefs op de rails zou kunnen zetten. Naast de vijf genoemde organisaties zijn sinds dit jaar tevens de IHK Aachen, de Deutsch-Niederländische Gesellschaft München en als mediapartner de firma Mediamixx uit Kleve van de partij.

Aanmelding 

De bijeenkomst op 18 maart begint om 12.00 uur. Deelnemers die zich via hun eigen businessclub hebben aangemeld, krijgen enkele dagen van tevoren per e-mail een link toegestuurd met een uitnodiging voor de Zoom-meeting. Andere belangstellenden kunnen zich t/m 15 maart aanmelden via vorstand@dng.koeln.

De volgende speeddatesessies staan ook alweer gepland: op 22 april en 26 mei a.s. van 12.00 tot 13.00 uur. Stuur voor meer informatie een e-mail naar vorstand@dng.koeln.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
X