Nederlands metaalbedrijf lid van Fördergesellschaft Hochschule Bocholt

Nederlands metaalbedrijf lid van Fördergesellschaft Hochschule Bocholt

Het Winterswijkse metaalbedrijf Hittech Bihca wordt lid van de ‘Fördergesellschaft’ van de Westfälische Hochschule in Bocholt: een netwerk van bedrijven, particulieren en instellingen dat de onderwijsinstelling ondersteunt. Uniek, want het is het eerste Nederlandse bedrijf dat toetreedt tot de Fördergesellschaft van deze onderwijsinstelling.

Directeur Koen Mentink van Hittech Bihca wil hiermee de grens tussen Nederland en Duitsland doorbreken. Daarnaast biedt de samenwerking met de Westfälische Hochschule mooie kansen voor Hittech Bihca. “De studenten zitten hier in Bocholt daadwerkelijk met de vingers aan de knoppen, veel dichter bij de praktijk dan de Nederlandse hogescholen,” aldus Mentink.

Samenwerken aan nieuwste techniek

Het is de bedoeling dat Hittech Bihca en de Westfälische Hochschule samen aan de nieuwste techniek op het gebied van 3D-metaalbewerking gaan werken. Bij traditionele metaalbewerkingstechnieken zoals lassen of frezen gaat namelijk veel materiaal verloren. Bij 3D-printen kan hierop aanzienlijk bespaard worden. De aankomende jaren zal de hogeschool zich op dit onderwerp gaan focussen, wat ook voor Hittech Bihca aantrekkelijk is.

X