Nederlandse (oud)militairen in actie op Invictus Games in Düsseldorf

Nederlandse (oud)militairen in actie op Invictus Games in Düsseldorf
Een deelneemster aan een eerdere editie van de Invictus Games.

Zaterdag 9 september starten in Düsseldorf de Invictus Games: een internationaal sportevenement voor (oud)militairen die tijdens hun werk als militair fysiek of mentaal gewond zijn geraakt of ziek zijn geworden. Dit jaar is Nederland vertegenwoordigd met twintig (voormalig) militairen. Andere landen die meedoen zijn onder andere Zuid-Korea, Verenigde Staten, Nigeria en Australië.

De Nederlandse deelnemers doen mee aan de sporten boogschieten, tafeltennis, indoor roeien, powerliften, zitvolleybal en atletiek. Dit jaar vormt Nederland met Duitsland een zogenaamd ‘unconquered’ team voor rolstoelbasketbal. Dit is een samengesteld team met deelnemers uit verschillende landen.

De kracht van sport

Het belangrijkste doel van de Invictus Games is het tonen van de kracht van sport, anderen te inspireren en het ondersteunen van de revalidatie en re-integratie van de deelnemers. De Invictus Games gaan daarnaast verder dan alleen de deelnemende (oud-)militairen. In het proces van revalidatie en herstel is de directe omgeving van grote invloed. Partners, (klein)kinderen, familie en vrienden zijn allemaal onderdeel van de ‚invictus‘-gedachte. Zij spelen een belangrijke rol in de voorbereiding op de Invictus Games en tijdens het evenement.

De Invictus Games vinden plaats in de Merkur Spiel Arena in Düsseldorf. Op zaterdag 16 september wordt het internationaal sportevenement afgesloten met een slotceremonie.

X