Nieuw project ‘Duurzame ontsluiting grensdata’ gestart

Nieuw project ‘Duurzame ontsluiting grensdata’ gestart

Het programma ‘Regio’s aan de grens’ en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gaan samenwerken binnen het nieuwe project ‘Duurzame ontsluiting grensdata’. Hierbij zullen Nederland, Duitsland en België belangrijke statistische gegevens met elkaar gaan delen op het centrale portaal grensdata.eu.

Om een volledig beeld van grensregio’s te kunnen krijgen, is het belangrijk dat grensoverschrijdende data toegankelijk en beschikbaar is. Zo ontstaat er meer inzicht in werkgelegenheid, woningen en voorzieningen aan de andere kant van de grens. Hierdoor worden kansen en uitdagingen beter in kaart gebracht, wat helpt bij beleidsontwikkeling op zowel regionaal als nationaal niveau.

CBS-data

Het CBS verzamelde al eerder grensoverschrijdende data met betrekking tot arbeid, bedrijvendemografie, bevolking, economie en grenspendel. Binnen het project ‘Duurzame ontsluiting grensdata’ zullen deze gegevens de komende twee jaar worden geactualiseerd en uitgebreid met cijfers uit Nederland, de Duitse deelstaten Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen, en België. Ook zullen cijfers omtrent nieuwe thema’s, zoals arbeidsmarkt en economie, woningmarkt, demografie, mobiliteit en voorzieningen, worden toegevoegd aan de databank.

X