Nieuwe uitgave voor ondernemers: Duitsland Zakenvisie

Nieuwe uitgave voor ondernemers: Duitsland Zakenvisie
Arie Craanen

Sinds kort is er een nieuwe uitgave voor Nederlandse ondernemers uit het grensgebied op de markt: Duitsland Zakenvisie. Het idee achter Duitsland Zakenvisie is om ondernemers uit het grensgebied te motiveren en te stimuleren om hun zakelijke activiteiten naar Duitsland uit te breiden.

Duitsland Zakenvisie is een zogenaamd ‘magazine-in-magazine’ en verschijnt ieder kwartaal als bijlage in de magazines Management Update en Wijchen Zakenvisie. Deze B2B-bladen worden in een totale oplage van 7.500 exemplaren gratis verspreid onder ondernemers in de regiogemeenten Heumen – Wijchen – Groesbeek – Mook en Middelaar. Duitsland Zakenvisie is een initiatief van Craanen Communicatie Management & Consultancy uit Malden en PR- en communicatieadviesbureau mediamixx uit het Duitse Kleve. Arie Craanen, directeur van Craanen Communicatie: “Met Duitsland Zakenvisie willen we ondernemers uit de grensregio attenderen op de mDuitsland Zakenvisieogelijkheden van zakendoen in Duitsland. Veel ondernemers richten hun blik enkel op hun eigen land; wij willen ze stimuleren om ook eens naar de kansen bij onze Duitse buren te kijken. Hemelsbreed ligt de Duitse markt maar op enkele kilometers afstand, maar de grens blijkt nog steeds een grote drempel voor veel ondernemers.”

De drempel wegnemen
De Nederlandse export gaat voor het grootste deel richting Duitsland en Nederland staat op de vierde plaats van grootste handelspartners van Duitsland. Bovendien bloeit de Duitse economie als nooit tevoren, met andere woorden: de Duitse afzetmarkt biedt genoeg kansen voor Nederlandse ondernemers. Duitsland Zakenvisie bevat tips, interviews, nieuws, een agenda met grensoverschrijdende bijeenkomsten en informatie over relevante wet- en regelgeving en fiscale zaken. Duitse ondernemers die op zoek zijn naar een Nederlandse partner stellen zich voor of bieden advies aan Nederlandse ondernemers die de Duitse markt op willen. Ook komen Nederlandse bedrijven aan het woord die al succesvol zakendoen in Duitsland. Duitsland Zakenvisie hoopt op deze manier de drempel richting de Duitse markt weg te nemen.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
X