Online supermarkt Picnic breidt verder uit in Duitsland en gaat ook boodschappen bezorgen in de regio Düsseldorf. Net als in Nederland wil de boodschappenbezorger daarna stad voor stad uitbreiden.

In Nederland krijgt online supermarkt Picnic steeds meer voet aan de grond. De bezorgdienst wil haar diensten daarom ook aan de andere kant van de grens uitrollen. Een proef in een aantal Duitse steden verliep al naar wens. Volgens medeoprichter Michiel Muller hebben veel supermarkten in Duitsland – in tegenstelling tot Nederland – nog geen bezorgservice, waardoor hier volop kansen liggen.

In Nederland is Picnic actief in 37 steden, waaronder Utrecht, Zoetermeer, Schiedam en Ede. Binnenkort gaat de supermarkt haar elektrische bezorgwagentjes ook inzetten in Nijmegen. Het bedrijf wil uiteindelijk in heel Nederland boodschappen gaan bezorgen. Het bedrijf heeft momenteel een omzet van 100 miljoen euro. Marktleider Albert Heijn begon al in 2001 met een bezorgdienst en draait daarmee inmiddels een omzet van 400 miljoen euro. Branchegenoot Jumbo volgde in 2015 en behaalde vorig jaar een omzet van circa 250 miljoen euro.

Lees verder bij de NOS.

X