Op de 17e Precisiebeurs in Veldhoven zijn op 15 en 16 november meer dan 300 technische bedrijven en onderzoeksinstellingen vertegenwoordigd. De beurs draait om micro- en nanotechnologie en geldt als ontmoetingsplaats voor de internationale precisie-community. De entree is gratis. Aanmelden is mogelijk via de website www.precisiebeurs.nl.
Inkopers zijn op de Precisiebeurs op zoek naar innovaties voor nieuwe projecten, ontwikkelaars en leveranciers presenteren product- en procesoplossingen voor speciale toepassingen in de halfgeleiderindustrie, medische technologie, automotive, energiesector en de biowetenschappen. Managers, ingenieurs en wetenschappers leggen nieuwe contacten. Op het programma staan circa 50 lezingen om nieuwe inspiratie op te doen. Ook grote internationale onderzoeksprogramma’s zoals CERN, ITER en ESS zijn aanwezig om hun activiteiten te presenteren en kennis met elkaar te delen. Want ook bij deze miljardenprojecten schuilt de oplossing vaak in de details.
Innovaties en contacten
De exposanten en bezoekers komen steeds vaker uit landen buiten de Benelux. De Precisiebeurs “wint hierdoor aan betekenis”, aldus Robert Zopf, Manager Commercial Products voor Europa bij Newport Spectra-Physics GmbH uit het Duitse Darmstadt. Dit bedrijf is gespecialiseerd in positioneertechniek. Het is onderdeel van MKS Instruments, een internationaal bedrijf uit de Verenigde Staten met wereldwijd meer dan 5.000 medewerkers. MKS is sinds enkele jaren regelmatig als exposant op de beurs te vinden.
“Compact en intensief”
De beurs is gebaseerd op een beproefd recept. Sven Handels, Product Manager voor de Benelux bij Rodriguez GmbH, spreekt lovende woorden: “De beurs is compact, intensief en trekt voor ons het juiste publiek. We houden aan de Precisiebeurs altijd nieuwe klanten over.” Het bedrijf uit het Duitse Eschweiler beschikt op het gebied van precisielagers over dunringlagers, kogellagers en speciale lagers. Op het gebied van lineaire techniek behoren geharde, geslepen assen profielrails en kogelomloopspindels tot het assortiment. De opdrachtgevers zijn afkomstig uit de machinebouw, medische technologie, halfgeleiderindustrie, lucht- en ruimtevaart en de offshore industrie.
Uitstekende referenties
RI Research Instruments uit Bergisch-Gladbach, een andere trouwe Duitse exposant, trok in het verleden al vaak de aandacht met spectaculaire nieuwe opdrachten die vaak op de Precisiebeurs tot stand kwamen. Zo leverde het bedrijf een belangrijke sleuteltechnologie voor het Europese kernonderzoeksprogramma CERN in Geneve, waar de grootste deeltjesversneller ter wereld werd gerealiseerd. De focus van de Precisiebeurs is volgens het bedrijf ideaal in vergelijking met andere beurzen, “die inhoudelijk óf te breed óf te specialistisch zijn”, aldus Fatih Kara, Key Accountmanager Sales and Marketing van RI Research Instruments.