‘Regierungspräsident’ Andreas Bothe brengt bezoek aan EUREGIO

‘Regierungspräsident’ Andreas Bothe brengt bezoek aan EUREGIO
V.l.n.r.: Dinand de Jong, Christoph Almering, Marie Poppen en Katrin van Delden van de Bezirksregierung Münster, Andreas Bothe en Rob Welten. Foto (c) EUREGIO.

Regierungspräsident Andreas Bothe van de Bezirksregierung Münster heeft een eerste bezoek gebracht aan de EUREGIO in Gronau en Enschede. Daar werd hij ontvangen door EUREGIO-voorzitter Rob Welten, directeur-bestuurder Christoph Almering en de plaatsvervangend directeur-bestuurder Dinand de Jong.

Bothe maakte als eerste kennis met het werk van het GrensInfoPunt, dat grensgangers adviseert die vragen hebben over werken, ondernemen, wonen en studeren in het buurland. Ook kreeg hij inzicht in het Regionale Programmamanagement van INTERREG, dat als zelfstandige instantie in het EUREGIO-secretariaat in Gronau is gevestigd.

Verschillende thema’s aan bod

Tijdens het aansluitende werkoverleg in het vergadercentrum van het grensoverschrijdend samenwerkingsverband van gemeenten in Glanerbrug werd onder meer gesproken over de huisvesting van arbeidsmigranten, georganiseerde criminaliteit in een grensoverschrijdende context, de economische corridor Münster-Zwolle met een bijbehorende rechtstreekse spoorverbinding tussen beide steden en Nederlands-Duitse afvalverwerking bij Twence.

“Duidelijk signaal”

“Wij zijn bijzonder verheugd dat de Bezirksregierung in de persoon van de heer Bothe een duidelijk signaal afgeeft voor verdere intensieve ondersteuning van de grensoverschrijdende samenwerking”, vatte EUREGIO-voorzitter Welten het bezoek positief samen. En ook directeur-bestuurder Almering toonde zich tevreden: “Er zullen ook in de toekomst grote uitdagingen zijn als het gaat om het wegnemen van grensbelemmeringen. Daarom is het goed om een sterke partner als het districtsbestuur en de Regierungspräsident zelf aan je zijde te hebben.”

X