SendCloud wint de Duits-Nederlandse Prijs voor de Economie

SendCloud wint de Duits-Nederlandse Prijs voor de Economie
Foto: DNHK

Het softwarebedrijf SendCloud uit Eindhoven heeft de Duits-Nederlandse Prijs voor de Economie 2017 gewonnen. SendCloud laat daarmee 33 andere kandidaten uit beide landen achter zich. De prijs werd dit jaar voor de tiende keer uitgereikt door de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK). Voor het eerst lag dit jaar de nadruk op start-ups.

SendCloud, een bedrijf in de e-commerce-logistiek, ontwikkelde een tool waarmee webshops hun bestellingen sneller kunnen verwerken en waardoor ze hun klanten meer verzendopties kunnen aanbieden. Het bedrijf regelt het hele verzendproces, van het printen van het juiste postlabel tot en met de retourzending. Vooral kleine bedrijven, die in tegenstelling tot grote spelers niet zo makkelijk goede condities kunnen onderhandelen, kunnen hiervan profiteren. In 2012 in Nederland opgericht, hoort SendCloud intussen tot de top 30 van de meest succesvolle Europese tech-start-ups. Sinds 2015 kunnen ook Duitse webshops de software gebruiken.

“SendCloud is een fantastisch voorbeeld van een snelgroeiende start-up, die door zijn dienstverlening de succesvolle start ook op de buurmarkt voor elkaar gekregen heeft”, zegt DNHK-directeur Günter Gülker. “Wij zijn heel blij met deze onderscheiding. Naast onze hoofdvestiging in Eindhoven hebben wij nu een dependance in München. Wij zorgen ervoor dat andere bedrijven kunnen groeien, door voor hen het belangrijkste en tegelijkertijd moeilijkste aspect van de online handel te optimaliseren: de verzending. Daarbij is Duitsland een belangrijke markt voor ons”, aldus Anny Xu van SendCloud.

Naast SendCloud waren drie andere bedrijven genomineerd voor de onderscheiding: de Amsterdamse start-up 3D Hubs, die een online platform voor 3D-printers en -diensten aanbiedt, het Berlijnse online-mediabedrijf Divimove en de Noord-Duitse technische start-up voor een nieuwe kabelaanlegtechniek, AGS-Verfahrenstechnik.

De Duits-Nederlandse Prijs voor de Economie is een prijs voor bedrijven die zich in het grensoverschrijdende bedrijfsleven onderscheiden of bijzondere resultaten laten zien.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
X